banner

ALKOHOL I LJUBOMORA

JE LI TRAGEDIJA MOGLA BITI SPRIJEČENA? Ubojica iz Galižane je ranije osuđen na uvjetnu kaznu zbog prijetnji supruzi, u subotu joj je prerezao vrat

Šezdesetogodišnjak koji je u subotu ubio svoju suprugu već je osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora zbog prijetnji i obiteljskog nasilja

Mještani Galižane pored Pule još su u šoku nakon što je 60-godišnji Darko A. u subotu nožem ubio svoju bivšu suprugu Jasnu, a zatim i sebi pokušao oduzeti život. Danas je s kaznenom prijavom za teško ubojstvo priveden u pulsko Državno odvjetništvo na ispitivanje, a 24sata doznaje kako je on bio poznat policiji po obiteljskom nasilju.

Kažnjen uvjetnim zatvorom

Naime, prije nekoliko godina par se razveo, ali su ostali živjeti u istoj kući. U svibnju je pravomoćno osuđen na godinu dana uvjetno uz rok provjeravanja od tri godine, jer je u kolovozu prošle godine supruzi zaprijetio smrću. “Državno odvjetništvo nije predložilo određivanje istražnog zatvora jer nije bilo osnove. Ocijenjeno je da se ista svrha može ostvariti mjerama opreza, koje su trajale od 8. kolovoza 2019. do 18. ožujka 2020., kad su ukinute. Riječ je o zabrani približavanja žrtvama, uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvama i mjera udaljenja iz doma”, poručili su iz pulskog DORH-a koje je i podiglo optužnicu.

STRAVA KOD PULE: Policija samo kratko izvjestila – pronađeno tijelo žene i ozlijeđeni muškarac

UBOJICA IZ GALIŽANE IZVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI: Usmrtio bivšu ženu pa i sebi pokušao oduzeti život

Već ranije je prijetio

Susjedi su naslućivali tragediju, jer su navodno nekoliko puta čuli ubojicu kako pijan prijeti samoubojstvom, a znao je zaprijetiti i njenom smrću. Pitaju se je li prerana i nasilna smrt majke dvoje djece mogla biti spriječena. Neslužbeno se doznaje kako je u trenutku ubojstva bio pod utjecajem alkohola, a motiv za taj čin mogla bi biti ljubomora. Navodno je nesretnoj ženi prerezao vrat, a potom je i sebe zarezao po vratu i prsima.

“Policija je dolazila. Bio je dobar dok ne popije”, rekao je jedan od susjeda, dok je brat ubijenog kratko prokomentirao: “Ne znam što mu je došlo u glavu.”

[FOTO]JEZIVI DETALJI STRAVIČNOG UBOJSTVA KOD PULE: Bivšu suprugu izbo oštrim predmetom, a onda sebi prerezao grlo

Povratak na Net.hr