ZA POČINITELJIMA SE TRAGA

ISTRAGA NAKON ATENTATA DAJE PRVE REZULTATE: Policija zna iz kojeg je oružja pucano na Zdravka Mamića: ‘Pronašli smo dva zrna…’

Istražitelji su na mjestu napada na Zdravka Mamića u zaseoku Vidovićima nedaleko od Tomislavgrada pronašli dva zrna koja su ispaljena iz vatrenog oružja maloga kalibra, a za počiniteljima se još uvijek intenzivno traga, potvrdili su danas za Hinu policijski izvori u Hercegbosanskoj županiji.

NAPAD NA MAMIĆA JE DJELO AMATERA? Istražitelji kažu da profesionalac nikada ne bi napravio ove dvije pogreške

Po riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi, očevid je na lokaciji na kojoj je ranjen u utorak Dinamov savjetnik završio sinoć oko 19 sati, a pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara koji se koristi za male pištolje za ‘nužnu obranu’ ili pak za pištolj strojnicu marke škorpion. Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnjih kuća, a drugo u Golfu 7.

Zdravko Mamić ranjen je iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca kako bi mu zapalio svijeću. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja u Tomislavgradu, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb, gdje je primljen u KB Sveti Duh.

Mamić, inače, ostaje do daljnjega na bolničkom liječenju u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, gdje zbog teške tjelesne ozljede dobivene uslijed ranjavanja prima intravenoznu terapiju, doznaje se danas u toj bolnici.

[VIDEO, FOTO] OVDJE JE PROPUCAN MAMIĆ: U potjeru za napadačima kreću specijalci i policijski psi, iskaz dala i supruga Dinamovog savjetnika

U istrazi su uz Mamića, njegovu suprugu i vozača, koji su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon pucnjave, ispitani i drugi svjedoci, uglavnom rodbina koja se okupila na godišnjicu smrti Mamićeva oca.

SVJEDOCI NAPADA KAŽU ‘BIO JE DOBRO RASPOLOŽEN, ZAJ**AVAO SE’: Zoran Mamić tvrdi da zna tko je pucao na njegovog brata

Prema istome izvoru policija analizira i moguće pravce bijega izvlačenja počinitelja napada.

Mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaseok Vidovići u mjestu Zidinama kod Tomislavgrada je u neposrednoj blizini granice s Republikom Hrvatskom.

MAMIĆ NA HITNOM PRIJEMU: Metak nije oštetio glavne krvne žile, živce i kosti, ali će ipak ostati u bolnici

STIGLE NA SVETI DUH: Supruga i kćeri posjetile Zdravka Mamića u zagrebačkoj bolnici

Povratak na Net.hr