PRETUČENA DO SMRTI

ISPOVIJEST BAKE PREMINULE CURICE: ‘Ne, moja kći to nije napravila’; Objasnila i zašto su tražili da se malena vrati obitelji

Roditelji optužene majke koja je do smrti pretukla svoje dijete ne smatraju da je njihova kći odgovorna za taj zločin

U istražnom zatvoru u Požegi nalaze se roditelji preminule djevojčice iz Nove Gradiške, a policija sumnjiči da je djevojčicu do smrti pretukla vlastita majka. Roditelji prvooptužene majke uvjereni su da njihova kći nije odgovorna za zločin.

Baka preminule djevojčice ne misli da je njena kći svom djetetu zadala silne hematome koje je malena Nikoll imala. “Ne, to moja kći nije napravila. Mi to ne vjerujemo, ako je napravila to, milijun posto nije to svjesno napravila”, rekli su baka i djed djevojčice za Dnevnik Nove TV. Pojasnili su i što misle kada kažu da to nije svjesno napravila. “To znači da joj se nešto dešavalo u glavi ili neko, ne znam što. Uglavnom, nešto se događalo s njom”, pojašnjavaju.

Također, roditelji osumnjičene žene rekli su kako do nje ne mogu doći, čak ni telefonski. No, u zatvor su joj poslali novac i odjeću.

PLENKOVIĆ JASAN: ‘Netko mora odgovarati zbog toga što je Nikoll vraćena u biološku obitelj’; Komentirao i Dragana Kovačevića

Tražili da se djevojčica vrati u obitelj

Baka preminule djevojčice istaknula je kako su njena kći i suprug tražili da se djevojčica vrati u obitelj kako bi dobili roditeljski doplatak i financijska sredstva. “To je muž tražio. Muž. On je bio za to”, rekla je baka djevojčice te priznaje da su djevojčicu željeli natrag samo zbog novca. “Tako je. On je samo to tražio”, rekla je te dodala kako to od svoje kćeri nije čula. “Ne, od nje nikad to nisam čula. Dva puta je rekla da će njoj biti bolje kod udomitelja. Ja imam život patnički. I plakala i govorila, plakala i govorila. Ali, on je to tražio samo radi novca. On je nju jako maltretirao, u trudnoći je jako tukao. Ona je tu dolazila plava, ubijena”, prepričala je majka optužene žene, koja tvrdi da je njena kćer nasilničko ponašanje svog supruga prijavljivala policiji.

“Je, prijavljivala je. On je nju napustio, uzeo joj sve novce, popije s prijateljima, dođe kući, maltretira ju, tuče je, prebija je. Kad on ode, ona mene nazove, izjada se. Ali ona je non-stop prijavljivala, ali nju nitko nije slušao”, rekla je.

Otac osumnjičenje rekao je za Novu TV kako njihova kći nije bila agresivna. “Koliko znam nije imala kratak fitilj. Malo je znala zagalamiti dok je bila curica, dok je išla u školu, ali ovako ne”, rekao je. “Ona je bila samo malo glasnija, ali da je bila agresivna, ne. Ne”, dodala je majka.

DOKTORICA KOJA JE PRIMILA DJEVOJČICU: ‘Proveli smo sve mjere, no rezultat je tragičan. Imala je tragičan život, učinili smo sve…’

O prekrivanju masnica šminkom

Komentirali su i tvrdnje da je njihova kći djevojčici šminkom prekrivala masnice. “Da li bi stigla u kratkom vremenu prekriti dijete sa šminkom?” Ali vidite, molim vas, da je to istina, da je ona to radila, zašto je onda ona to dozvolila kao baka? Ona je tamo s njom stalno, mi smo ovdje 100 kilometara dalje, onda bi to ona trebala prijaviti nekome. Oni žive u jednoj kući, ona je sve to znala”, izjavili su roditelji osumnjičene.

Djevojčica je, osim fizičkih povreda imala i svrab. “Ako je ona meni lagala i ja ću lagati vama. Rekla mi je da ju je vodila kod doktora, da ju je vodila u Slavonski Brod. Dobivala je kreme, vadila je krv, no ništa to nije pomoglo”, rekla je baka djevojčice.

Priznala je da djevojčicu nije vidjela dvije godine te nije sigurna hoće li ići na pogreb svoje unuke. “Možda budem, možda ne budem. Kako se budem osjećala. Ako se budem osjećala teško, neću moći ići. Ako se budem osjećala bolje, ja ću ići”, priznaje te smatra da je za preostalo dvoje unučadi najbolje da budu kod udomitelja.

Povratak na Net.hr