ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO ZAGREB

ISPALIO ČETIRI METKA U POZNANIKA JER MU NIJE ZAPOSLIO SINA: Bivšem čelniku pravaša prijeti 40 godina

Zbog ubojstva 85-godišnjeg Đorđije Burića u njegovu stanu u Nazorovoj ulici optužen je 55-godišnji Vlado Turudić.

Ovaj je bivši pravaški čelnik umirovljenika Burića, čija je obitelj u vlasništvu imala privatnu tvrtku, ustrijelio jer mu nije htio zaposliti sina. Taj je mladić, naime, imao problema sa sluhom, no Turudić je zamjerio Buriću što mu ipak nije pronašao posao. Zato je 10. studenoga prošle godine oko 17.40 sati došao do Burićeva stana i ispalio u njega četiri hica.

Kobni hici

Meci su pogodili 85-godišnjaka u prsni koš i trbuh, te je od zadobivenih ozljeda preminuo na podu svog doma, stoji u optužnici što ju je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Kako je vremešni Burić godinama radio u Končaru, a nakon smrti supruge živio je sam, u rasplitanju njegova ubojstva istražitelji su sagledavali mnoge mogućnosti. No, na kraju je slobode lišen upravo Turudić koji je s Burićem kontaktirao zbog sina.

Burić se sve do idućeg jutra nije javljao obitelji, zbog čega je unuk otišao do njegova stana i otkrio da je djed ubijen.

Pogaženo obećanje

Ovaj mu je čak i obećao posao u obiteljskoj firmi, ali je to na kraju propalo zbog mladićevih zdravstvenih problema.

Nakon što je uhićen, Turudiću je određen istražni zatvor, a tužiteljstvo sada optužnicom traži da i presudu čeka u Remetincu kako ne bi ponovio neko slično kazneno djelo. Za teško ubojstvo, odnosno ubojstvo počinjeno iz osvete, što je Turudiću stavljeno na teret, zakon predviđa kaznu i do 40 godina zatvora.

‘UBIO SAM STARU KOMUNJARU’: Bivši čelnik A-HSP-a uopće se ne kaje zbog okrutnog ubojstva u Zagrebu

 

Povratak na Net.hr