DO OPOZIVA ODLUKE STOŽERA

INSPEKTORAT ĆE ZAPEČATITI TERETANU NA TREŠNJEVCI: Mora ukupno platiti 30.000 kuna, a tvrde da su to – minimalne kazne

Državni inspektorat obustavlja rad teretane na Trešnjevci Andrije Klarića nakon što ju je jučer otvorio unatoč zabranama

Inspektorat je danas objavio da će se zapečatiti teretana Andrije Klarića, koji je jučer priveden nakon što je na zagrebačkoj Trešnjevci otvorio teretanu unatoč epidemiološkim mjerama i zabrani rada. Još uvijek nije poznato hoće li Klarić biti i novčano kažnjen ili možda još i gore. Naime, navodno mu prijeti do tri godine zatvora zbog kaznenog djela svjesnog širenja zarazne bolesti.

“Državni inspektorat je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica donio usmeno rješenje obustave rada subjekta do opoziva Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja”, objavljeno je iz Inspektorata.

Inspektori Civilne zaštite su, također, vlasniku teretane odredili dvije kazne. Jednu za pravnu osobu od 10 tisuća kuna, i drugu za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 20 tisuća kuna. Obje su minimalne, javlja N1.

VLASNIK TERETANE NA TREŠNJEVCI IDE U PRITVOR; Policija otkrila zašto ga sve sumnjiči: ‘Zatekli smo četiri osobe koje su vježbale…’

POLICIJA RAZGOVARALA I S KĆERI VLASNIKA TERETANE: ‘Nemojte to raditi, vaš će otac ionako dovoljno ispaštati’

BEZ OBZIRA NA KAZNE, ON SUTRA OTVARA TERETANU: ‘Što mogu izgubiti? Odem li u zatvor, barem ću imati besplatnu hranu i stan’

‘Ne smatra se krivim. Smatra da je ovo pitanje njegove slobode’

Andrija Klarić jučer je priveden i ispitan u policiji, a potom zadržan kod policijskog nadzornika. Čeka ispitivanje u Tužiteljstvu koje će biti održano vjerojatno danas poslijepodne, rekao je za N1 sinoć Klarićev odvjetnik Gordan Marović.

Marović je za N1 potvrdio da će Klarić poricati svoju odgovornost:

“Ne smatra se krivim. Smatra da je ovo pitanje njegove slobode, da je to stvar principa, da su mjere nejednako raspoređene u različitim dijelovima pučanstva. Smatra da su mu time ugroženi i osobna sloboda i egzistencija njega i njegove obitelji. On ne negira postojanje bolesti, ne negira sve mjere, nego samo ove mjere koje se tiču zatvaranja različitih vrsta poslova kojima se ljudi bave.”

Za sankcije koje Klariću prijete po slovu zakona za kazneno djelo za koje ga se sumnjiči odvjetnik kaže da je Klarić “spreman na to”:

“On zna da sloboda nije besplatna”, kazao je Klarićev odvjetnik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr