INSPEKCIJA U TIJEKU

INCIDENT NA PSIHIJATRIJI U KOPRIVNICI: Umro pacijent koji se zapalio upaljačem; Netko bi mogao kazneno odgovarati…

Tužitelji provode izvide jesu li u bolnici napravili baš sve da do takvog događaja ne dođe ili je zaista riječ o nesretnom slučaju

69-godišnji muškarac koji je 10. ožujka teško stradao na odjelu Psihijatrije koprivničke Opće bolnice, preminuo je prošli tjedan. Policijskim očevidom utvrđeno je kako je muškarac prilikom paljenja cigarete zapalio dijelove odjeće, pri čemu je teško opečen, piše Podravski.

Policijski su službenici saznanja prikupljena tijekom kriminalističkog istraživanja prikupili u posebno izvješće koje su dostavili Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić potvrdio kako su odmah otvorili predmet i provode izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti nesretnog događaja.

TRAGEDIJA U KOPRIVNICI: Pacijent s psihijatrije paleći cigaretu zapalio zaštitnu masku i zadobio teške opekline, u životnoj je opasnosti

Mjesec dana se borio za život

“Pacijent 1951. godište hospitaliziran na odjelu Psihijatrije, slučajno je korištenjem upaljača zapalio svoju zaštitnu masku i dio svoje bolničke odjeće. Nakon žurne reakcije zaposlenika odjela Psihijatrije, pacijent je zbog zadobivenih opeklina prebačen na Odjel intenzivne njege gdje je primarno zbrinut i stabiliziran”, rekao je ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić.

Nakon više od mjesec dana borbe za život, podlegao je ozljedama. Nakon toga je obaviješteno Ministarstvo zdravstva, formirano je povjerenstvo za izvanredni nadzor, proveden je stručni nadzor na odjelu Psihijatrije, zatražena su očitovanja svih zaposlenika koji su sudjelovali u događaju, uključujući i voditelja odjela Psihijatrije te su dužni u roku od osam dana sve dostaviti Ministarstvu zdravstva.

ŠTO SE DOGAĐA U REMETINCU? Umro je peti zatvorenik u posljednja četiri mjeseca, a 19 zatvorenica dijele samo jedan čučavac

Netko bi mogao kazneno odgovarati

Tužitelji provode izvide jesu li u bolnici napravili baš sve da do takvog događaja ne dođe ili je zaista riječ o nesretnom slučaju, kako to tvrdi ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić dodavši kako nije neobično da pacijent ima pristup upaljaču budući da sukladno Pravilniku o zbrinjavanju osoba s duševnim smetnjama odjel psihijatrije smije imati posebne prostore za pušenje unutar bolničkog sustava.

Ako inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdi da pacijent nije smio imati pristup upaljaču, netko bi odgovoran s odjela Psihijatrije mogao i kazneno odgovarati.

GUSTI DIM NA ZAGREBAČKOJ TREŠNJEVCI: Zapalio se stan na petom katu zgrade, susjedi jedva uspjeli dozvati vlasnika

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr