JOŠ SE NE ZNA JE LI UBIJEN

POTVRĐENE SU CRNE SLUTNJE: Policija objavila identitet čovjeka čije je tijelo skrivala ledena rijeka

Postupkom identifikacije mrtvog tijela pronađenog u ponedjeljak u automobilu na dnu rijeke Novčice u Gospiću utvrđeno je da se radi o 58-godišnjaku iz Korenice, čiji je nestanak prijavljen 18. listopada prošle godine, izvijestila je u četvrtak ličko senjska policija, koja utvrđuje okolnosti smrti.

Riječ je o Peri Klariću koji je do unatrag nekoliko mjeseci živio u Korenici, a onda se preselio u Solin, gdje je rodbina i prijavila njegov nestanak nakon što desetak dana nisu znali ništa o njemu. Policija je potom prema snimkama s prometnica kao Klarićev posljednji trag utvrdila njegov silazak s autoceste prema Gospiću 18. listopada prošle godine.

Ne zna se radi li se o nesreći ili ubojstvu

Glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević izjavila je Hini kako za policiju pronalaskom nestale osobe posao nije završio, nego tek treba utvrditi ima li elemenata kaznenog djela ili postoje dokazi koji bi upućivali na prometnu nesreću ili samoubojstvo.

Između ostalog, dodala je, policija namjerava rasvijetliti je li Klarić mogao svojim automobilom uopće sletjeti na mjesto kod mlinice ili je voda automobil tamo donijela s nekog drugog mjesta, kao i druge okolnosti.

Pronašao ga HGSS

Automobil s tijelom muškarca pronašli su u ponedjeljak popodne ronioci HGSS-a, koji su ciljano ronili da provjere navode ribiča stare nekoliko tjedana da se na dnu Novčice vjerojatno nalazi automobil crvene boje. Zaron se nije mogao obaviti ranije jer je rijeka bila tjednima zamrznuta zbog kontinuiranih temperatura ispod ništice. Automobil je izvađen znatno oštećen.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr