GOSPODARSKI KRIMINAL

IAKO SU BILI PREZADUŽENI, PODIGLI SU S RAČUNA TVRTKE GOTOVO 900.000 KUNA: Novac su podijelili s troje zaposlenika

Na taj je način nastala znatna šteta za društvo, njegove vjerovnike i proračun Republike Hrvatske

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu 30. prosinca donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjaka i 39-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navodi DORH, prenosi Varaždinski.

Sumnja se da su okrivljenici od početka 2013. do kraja 2017. godine u Zagrebu, kao odgovorne osobe trgovačkog društva, iako je društvo bilo prezaduženo, neosnovano podigli s računa društva novac u iznosu većem od 890.000,00 kuna i podijelili ga sebi i troje zaposlenika društva.

Nisu vodili poslovne knjige

Iako su, osnovano se sumnja, od rujna 2017. do veljače 2018. godine, znali da njihovo trgovačko društvo ne može podmirivati financijske obveze i da se nalazi pred stečajnim postupkom, okrivljenici nisu vodili poslovne knjige koje su bili dužni voditi.

U cilju da umanje imovinu društva i oštete vjerovnike tako da imovina društva ne uđe u stečajnu masu, sakrili su postrojenje i opremu društva u vrijednosti većoj od 1.900.000,00 kuna u unajmljeni poslovni prostor u Sisku, pa je sud u stečajnom postupku 6. veljače 2019. zaključio stečaj zbog nepostojanja imovine društva.

Na taj je način nastala znatna šteta za društvo, njegove vjerovnike i proračun Republike Hrvatske, ističu iz DORH-a.

Povratak na Net.hr