Visio na granama

HRVATSKI PARAGLAJDER PAO U PLANINI U BOSNI: Spasio ga tamošnji GSS

Paraglajdera iz Hrvatske spasila je Gorske službe spašavanja Bosne i Hercegovine kod Bihaća.

U utorak navečer na području planine Plješivica kod Bihaća u sjeverozapadnoj Bosni srušila se letjelica kojom je upravljao paraglajder. Oko 18:50 sati u Policijsku stanicu Bihać stigla je dojava kako je paraglajder pao na planini Plješevici, nakon čega su obaviještene sve relevantne službe javlja portal Klix.

“Nakon što smo izašli na teren, u 21:20 sati već smo bili na Plješevici. Ubrzo smo locirali šire područje na kojem se paraglajder nalazi. Oko 23:00 smo ga pronašli. Teže povrede spriječile su grane sa kojih je unesrećeni visio”, rekao je Ermin Lipović, načelnik Gorske službe spašavanja Bihać.

Bez dokumenata, ne može se vratiti u Hvatsku

Kada su pilota paraglajdera spustili sa stabla ustanovili su da nije u životnoj opasnosti te da nije imao nikakvih lomova. Gotovo je prošao bez ozljeda. Za sada nema informacija o tome šta je uzrok pada. Radi se o hrvatskom državljaninu koji u tom trenutku uz sebe nije imao putovnicu niti dokumente. Preuzeli su ga pripadnici policije i Granične policije BiH. U međuvremenu je stupio u kontakt s obitelji koja će mu već danas donijeti putovnicu nakon čega bi mu bio omogućen povratak u Hrvatsku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr