Sekunde do eksplozije

HRABRI ZADRANI: Spasili mladića koji je u autu ostao priklješten u plamenu

Dvojica Zadrana ugledali su plamteći automobil  i mladog vozača koji teško ozlijeđen i prikliješten zračnim jastukom zaziva u pomoć. Nesreća se dogodila u noći između subote i nedjelje na cesti u blizini čvora Škabrnja – Tromilja, piše Slobodna Dalmacija.

Vatra se s prednje strane automobila širila u sekundi prema vozaču i prijetila trenutnom eksplozijom.

“Vozač je zazivao u pomoć. Obje noge su mu bile slomljene i prikliještene zračnim jastukom, a bio je i vezan sigurnosnim pojasom. Cura koja je bila s njim nekako je izišla i već je bila pokraj automobila sa slomljenom nogom.

Ni sekunde nismo razmišljali, pa smo došli do gorućeg automobila i ranjenog vozača uhvatili pod ruke i iznijeli”, ispričao je hrabri Zadranin, koji je sa svojim prijateljem spasio život 31-godišnjem vozaču V.L. iz Bibinja.

Naime, zbog prevelike brzine oko 2.45 auto je sletio sa ceste i udario u zid za oborinske vode nakon čega je u sekundi planuo.

Hrabri Zadrani kažu kako oni nisu nikakvi heroji već da su napravili ono što bi svatko učinio u takvoj situaciji.

Nakon što su ga izvukli i položili na tlo, a automobil je u sekundi progutala vatra, teško ranjeni vozač kojeg, izazvao im je novi šok rekavši da “spase i ostalu dvojicu putnika iz automobila”, te im zamjerio “što mu stoje na nozi”. Na mjesto nesreće najprije je došao policijski ‘presretač’, a nakon toga Hitna pomoć i policija.

“Šokirali smo se kada smo vidjeli u kakvom je stanju. Bio je potpuno pijan i drogiran. Zapravo je imao strašnu sreću, kao i drugi ljudi oko njega. Brine nas jedino što će biti jednog dana ako ne bude imao toliko sreće”, kazali su hrabri mladići za Slobodnu Dalmaciju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr