SLOBODAN DO 1. SRPNJA

HORVATINČIĆEV ODVJETNIK SE ŽALI: Nakon četvrte odgode odlaska u zatvor, on traži još dodatna tri mjeseca na slobodi

Nakon što je sud ponovno odgodio za tri mjeseca odlazak u zatvor Tomislava Horvatinčića, njegov je odvjetnik podnio žalbu jer smatra da je to prekratko vrijeme za oporavak od operacije bedrene kosti

Poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, pravomoćno osuđenom na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro, sudac istrage odobrio je novu odgodu odlaska u zatvor. On se, naime, oporavlja od teške operacije bedrene kosti. Iako je zatražio odgodu od šest mjeseci zbog izražene atrofije mišića i potreba za fizikalnom terapijom i rehabilitacijom, prema sudskoj odluci morat će se javiti u Remetinec već 1. srpnja.

TOMISLAV HORVATINČIĆ OPET IZBJEGAO ZATVOR; Sedam sati su ga operirali u Beču, slijedi mu oporavak: ‘Trpi jake bolove’

“Podnio sam žalbu na odluku suca izvršenja kazne kojom je mojem klijentu odobreno samo tri mjeseca za liječenje. Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci. Moglo se očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci”, požalio se za 24sata Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen.

TOMISLAV HORVATINČIĆ OPET NEĆE U ZATVOR: Izgleda da će mu odgoditi kaznu i četvrti put

Nakon odluke suda, početkom travnja, Došen je ustvrdio da za Horvatinčića “izgleda da vrijede posebna pravila, a čovjek je teško bolestan i visoke je životne dobi”. No, vrijedi spomenuti kako je Horvatinčić pravomoćno osuđen u rujnu 2019., a prvi se put u Remetincu trebao pojaviti 30. ožujka prošle godine. Otad je zbog zdravstvenih razloga već četiri puta odgodio svoj odlazak u zatvor. Trenutno se nalazi u Puli, gdje je na rehabilitaciji u poliklinici Peharec.

HORVATINČIĆ OČEKIVAO POLA GODINE ODGODE ZATVORA, NO MORAT ĆE SE JAVITI RANIJE ILI ĆE GA SILOM DOVESTI U REMETINEC: ‘Ovo je nedopustivo!’

Povratak na Net.hr