NEĆE U ISTRAŽNI ZATVOR

HOROR U SPLITU: Tinejdžer (15) u krvavoj majici sam došao na policiju: ‘Ne sjećam se ničega’

Policija je maloljetnika odvela k psihijatru na pregled kako bi se utvrdilo može li se nad 15-godišnjakom provesti kriminalistička obrada

Za ubojstvo 89-godišnjakinje u Splitu osumnjičen je 15-godišnji tinejdžer koji kaže da se ne sjeća što se dogodilo. Maloljetnik je u policiji iznio svoju kratku obranu te rekao da ima rupe u pamćenju. Prema pisanju Dalmatinskog portala, 15-godišnjak će isto reći i sucu za mladež Županijskog suda u Splitu gdje će tijekom dana biti ispitan.

Budući da je riječ o mlađem maloljetniku, i usprkos činjenici da je kazneno odgovoran, on ne može ići u zatvor. Maloljetnik će ili ići u Zavod ili na liječenje u odgovarajuću instituciju. Ovo drugo ga čeka ako se utvrdi da je bio neubrojiv.

Tinejdžer se jučer sam predao policiji nakon što je došetao do PU koja je udaljena 150 metara od stana u kojem je pronađena mrtva žena. Dječak je bio nesuvisao i krvav, a kako javlja Dalmatinski portal, policija ga je odvela k psihijatru na pregled kako bi se utvrdilo može li se nad 15-godišnjakom provesti kriminalistička obrada.

HOROR U SPLITU: Pronađeno tijelo starije žene, zatučena je tupim predmetom; maloljetnik jedini osumnjičen za ubojstvo?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr