MONSTRUM IZ DELNICA

‘HOĆEŠ DA TE UBIJEM ILI OBJESIM’: Silovao nevjenčanu suprugu, pa dobio samo tri godine zatvora

U četvrtak je, na Županijskom sudu u Rijeci, 28-godišnji Roman Andrić zvani Roma iz Delnica proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja nevjenčane supruge.

U izrečenu kaznu zatvora bit će mu uračunato i vrijeme koje je već proveo u istražnom zatvoru, piše Novi list.

Namamio ju i nasilu ugurao u automobil

Andrić je, prema presudi, proglašen krivim jer je nevjenčanu suprugu uporabom sile i prijetnjom da će izravno napasti na njezin život i tijelo prisilio na spolni odnošaj i to čak dvaput, a to je učinio naoružan nožem. Tijekom suđenja, bila je saslušana žrtva te još nekolicina svjedoka, a predočeni su bili i inkriminirajući materijalni dokazi.

Andrić je seksualni delikt počinio 23. svibnja u prijepodnevnim satima, na šumskoj cesti na delničkom području. Prethodno je mobitelom nazvao nevjenčanu suprugu te joj rekao da dođe u Centar za socijalnu skrb u Delnicama u vezi s djecom. Kada su se ondje našli, na silu ju je izveo iz hodnika Centra, stavivši joj ruku na usta kako ne bi vikala. Mimo njene volje ugurao ju je na stražnje sjedalo svog automobila parkiranog u blizini. Potom ju je odvezao do predjela zvanog Potok.

PRITVOREN MONSTRUOZNI OTAC: Silovao 17-godišnju kćer, majka koja je sve znala puštena na slobodu!

“Hoćeš da te ubijem ili da te objesim?”

Ondje mu je žena dala do znanja da ne želi ikakve nježnosti s njime i rekla mu da je pusti na miru jer više ne želi biti s njim. On ju je tada dvaput ošamario. Zatim je automobilom krenuo u smjeru Broda na Kupi te skrenuvši na jednu šumsku cestu zastavio auto. Tamo je počeo prijetiti govoreći joj da će je istući, dok ga je ona molila da je pusti. Prebacio se potom s vozačkog na stražnje sjedalo i prislonio kuhinjski nož na njezin vrat prijeteći da će je ubiti.

Kako tekst sudske rekonstrukcije događaja prenosi Novi list, pokazao joj je prema prtljažniku, uz riječi: “Da li znaš što imam otraga u bunkeru, pogledaj!” Ondje su bili kablovi, pa ju je zapitao: “Hoćeš da te ubijem ili da te objesim!?”

SILOVAO DJEVOJKU DOK JE BILA U TRUDOVIMA: Nije prestao ni kad ga je u agoniji preklinjala da je pusti

Silovatelj tvrdi da je dobrovoljno pristala

Umorna od svega, žena je tada nasilniku rekla neka radi što hoće. Andrić je pak na to ponovno dohvatio nož, te ga žrtvi stavio na vrat. Upitao ju je je li među njima gotovo, a nakon njenog potvrdnog odgovora zatražio je od žrtve da se razodjene.

Ona je to odbila, pa je nasilnik počeo skidati odjeću s nje, dok se ona otimala i plakala, moleći ga da je pusti. Na kraju ju je silovao u autu, a zatim i izvan vozila uz prijetnju da ne smije nikome ništa reći.

Novi list piše kako je prvi liječnički pregled u sklopu istrage pokazao da je žrtva zadobila lake ozljede. Andrić se branio tvrdnjom kako se radilo o dobrovoljnom spolnom odnosu.

SILOVANJE BRUCOŠICE: Novi detalji gnjusnog slučaja – i studentica i nasilnik su stanari studentskog doma

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr