PREVRTANJE ČAMCA

HGSS I POLICIJA NESTALOG MUŠKARCA NA DRAVI TRAŽE I DRONOVIMA: S prijateljima je htio vidjeti prirodni fenomen, traže ga već više od 24 sata

U potrazi za 50-godišnjakom koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca na Dravi kod Lepe Grede, pripadnici policije i HGSS-a, osim ronilaca i brzih čamaca, koriste i dronove s najsuvremenijim tehnologijama

Nastavljena je potraga za 50-godišnjim Nikolom Dombajem iz Družbinca pored Petrijanca koji je u subotu između 16:30 i 17 sati nestao nakon prevrtanja limenog čamca na Dravi kod Lepe Grede. U potrazi sudjeluju ronioci Policijske uprave koprivničko-križevačke te Hrvatske gorske službe spašavanja. Spasitelji niti tijekom noći nisu stali s traženjem, a petnaestak kilometara, na tom području izuzetno brze i visoke Drave, pregledavaju i dronovima te drugim najsuvremenijim tehnologijama.

PREVRNUO SE ČAMAC KOD FERDINANDOVCA: Petorica muškaraca su spašena, jednog još traže ronioci

Vide i ispod mutne površine

“Dronom s visine od oko 100 metara pregledavamo površinu rijeke, jer je Drava mutna i teško je vidjeti ispod površine. Pregledavamo rubove korita rijeke gdje bi nešto moglo zapeti u nekim sitima ili za neku granu. Naše kamere su sa jako velikom razlučivošću i izuzetno kvalitetnim zoomom tako da ga ne trebamo spuštati previše nisko”, pojasnio je za 24sata djelatnik HGSS-a iz Koprivnice.

Jedinstveni prirodni fenomen

Neslužbeno se doznaje kako je upravo nestali Dombaj upravljao čamcem u kojem su se nalazila još petorica njegovih prijatelja, svi s područja Varaždina. Lijepo vrijeme ih je nagnalo da od Legrada otplove do Križnice, jedinstvenog prirodnog fenomena, riječnog otoka u blizini Pitomače, kojeg je formirala nabujala Drava.

Limeni čamac, koji je uredno registriran i ima sve dozvole za plovidbu, nakon havarije ostao je privezan uz teško pristupačan dio dravske obale, odakle policija i HGSS nastavljaju potragu brzim čamcima i roniocima. Prijatelji i obitelj nestalog 50-godišnjaka za to vrijeme ne gube nadu u pozitivan ishod potrage. Podaci o nestanku i njegov opis objavljeni su u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, pa se mole svi koji imaju bilo kakve informacije o njemu da nazovu 192 ili se jave putem elektroničke pošte na nestali@nestali.hr.

Povratak na Net.hr