HDZ-ov vijecnik trazio novce od ucenika za prolaz na ispitima

Protiv HDZ-ovog gradskog vijecnika u Gospicu Ivice Marica policija je Uskoku podnijela kaznenu prijavu kojom ga tereti da je kao profesor u gospickoj Strukovnoj skoli primio 2.500 kuna mita za prolazak na ispitima, zbog cega je predan pritvorskom nadzorniku u Zagrebu.

Ne otkrivajuci identitet osumnjicenog licko-senjska policija je izvijestila da je Maric kao odgovorna osoba, odnosno profesor u obrazovnoj instituciji u Gospicu zlouporabio svoj polozaj i ovlasti na nacin da je od jednog polaznika te obrazovne institucije u vise navrata zatrazio novac za prolazak na ispitima te je u dva navrata primio ukupno 2.500 kuna.

Maricevo uhicenje Hini je potvrdio i oporbeni gradski vijecnik u Gospicu Nikola Maras (SDP), koji kaze da je Maric vazan vladajucoj koaliciji, u kojoj HDZ ima sedam, a HSP i HSS po jedan glas, jer je za odlucivanje potrebno devet glasova.

Proracun u pitanju

Stoga, zavrsi li Maric u jednomjesecnom istraznom zatvoru u pitanje dolazi izglasavanje proracuna za 2015.

“Danas vladajuci u Gospicu nemaju vecinu jer im je jedan vijecnik u zatvoru, a podsjetimo se da je u Gospicu i gradonacelnik Petar Krmpotic (HDZ) pod istragom. Najnoviji slucaj samo potvrduje da je rijec o korumpiranim ljudima u lokalnoj vlasti. Pozivam inspekcije i institucije, ovako javno, da temeljito procesljaju poslovanje Grada Gospica, jer je strasno sto se sve radi u duzem vremenskom razdoblju”, rekao je Maras.

Oporbu u Gospicu cini pet vijecnika s nezavisne liste Karla Starcevica i tri s liste SDP-HNS.

Protiv gradonacelnika Krmpotica karlovacko Zupanijsko drzavno odvjetnistvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da je s jos dvoje osumnjicenih nezakonito i na stetu gospickoga Veleucilista ‘sredio’ dodatak na placu tadasnjem dekanu tog veleucilista i aktualnom celniku otocackoga HDZ-a Branislavu Siticu.

Povratak na Net.hr