USRED NOĆI

GROZNA NESREĆA KOD UDBINE: Autobus naletio na konja na cesti, u silovitom udaru ozlijeđen vozač, vozilo smrskano, a životinja uginula

Konj je bio vlasništvo 50-godišnje žene iz Udbine, a protiv nje će biti proslijeđena prijava za držanje životinje bez nadzora

Sinoć pola sata nakon ponoći kod Udbine se dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač autobusa iz Osijeka teško ozlijeđen u sudaru s konjem, koji je uginuo na mjestu.

Na cestu na ulazu u mjesto Jošani izletjela su tri velika konja, a na jednoj od njih naletio je autobus. U nesreći je teško ozlijeđen 53-godišnji vozač autobusa iz Osijeka.

Autobus koji je prevozio dvadesetak putnika išao je iz Imotskog prema Osijeku. U Jošanima je naletio na tri konja teška i do 800 kilograma, a jedan od njih istrčao je pred autobus. U udaru je životinja uginula, dok je prednji dio autobusa potpuno smrskan, piše 24sata.

Ono što je sve učinilo gorim jest to što su ulubljena karoserija i kontrolna ploča vozaču zarobili noge te on nije mogao zakočiti te se kretao još sljedećih tristotinjak metara. Neki od putnika pali su sa svojih sjedala.

Silovit udarac

“Udarac je bio snažan te je konj na licu mjesta smrtno stradao, a autobus se nastavio kretati oko 300 metara dalje jer vozač nije mogao stisnuti kočnicu jer su mu noge bile zdrobljene u limu. Tada je drugi vozač uskočio u pomoć i uspjeli su zaustaviti vozilo, ali pri tome su se lakše naslonili na drvenu kućicu koja je bila uz cestu”, ispričao je svjedok nesreće.

Drugi vozač bio je dovoljno pribran da izbaci brzinu na automatskom mjenjaču i nekako zaustavi autobus. Dok su on i putnici pokušavali osloboditi vozača, autobus je ponovno krenuo unatrag. Tada je vozač isljučio glavnu sklopku struje i napokon zaustavio vozilo.

Ozlijeđeni vozač teško je ozlijeđen, žalio se na bolove u prsima, a u desnoj nozi ima porezotinu toliko duboku da se vidi kost. Hitna pomoć je brzo stigla na mjesto nesreće te vozača prevezla u Opću bolnicu Gospić. Po putnike je došao drugi autobus.

Vozač je izvan životne opasnosti, no zadržan je na liječenju na Odjelu kirurgije.

Vlasnici konja prijava za držanje životinje bez nadzora

Policijskim očevidom utvrđeno je kako je vozač prednjim dijelom autobusa udario u konja koji se nalazio na cesti. Životinja je inače bila vlasništvo 50-godišnje žene iz Udbine, a protiv nje će biti proslijeđena prijava za držanje životinje bez nadzora, izjavili su u PU ličko-senjskoj.

“Zamislite konj u 00:30 sati na neosvijetljenoj cesti. Što da je nekakav auto naišao u tom trenutku što bi od njega ostalo kad je ovoliko autobus uništen?”, komentirao je svjedok nesreće.

Povratak na Net.hr