NOVI POŽARI

DALMACIJA U PLAMENU: GORI NA KORČULI I BRAČU: Vatra zahvatila šumu, požar na Braču gase kanaderi

U mjestu Zavalatica na Korčuli jutros je buknuo požar, sve vatrogasne snage na otoku su poslane na požarište, potvrdio je vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović. Jutros je buknuo požar i na otoku Braču.

”Požar je izbio na području općine Smokvica. Svi vatrogasci s otoka su tamo. Istočnu i zapadnu stranu su sanirali, ali vrh im bježi. Nadam se da će i to biti dobro”, rekao je Simović te dodao kako se pojačavaju dežurstva gdje god je to moguće.

Dodao je kako su obaviještene nadležne službe te kako su kanaderi u pripravnosti.

Inače, vatrogasci su tijekom noći uspješno ugasili požar na Mljetu u blizini Nacionalnog parka. Izgorjelo je oko 100 hektara pretežito borove šume.

Jutros je buknuo požar i na otoku Braču, potvrđeno je iz DVD-a Supetar, javlja N1.

Dva kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika upućena su danas, na požarište Supetar na Braču, priopćeno je iz MORH-a.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 260 požara (89 u Šibensko-kninskoj, 83 Splitsko-dalmatinskoj, 71 u Zadarskoj, 11 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2260 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 66 500 tona vode te je prevezeno 276 vatrogasca i pripadnika OS RH te 38 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

VELIKI POŽAR ZAHVATIO MLJET: Gori u blizini Nacionalnog parka, gašenje otežavaju jak vjetar i mrak

BUKNUO NOVI POŽAR: Vatra na Mljetu i kod Đevrsaka stavljena pod kontrolu, ali sada gori u Ljupču

Povratak na Net.hr