CRNA TOČKA U HRASTJU

GOLFOM SE ZABIO U BETONSKI MOST I – OSTAO ŽIV! ‘Cesta je postala trkalište. Dežuramo i trčimo u pomoć čim čujemo neku buku’

Mještani Hrastja ističu kako je ova nesreća samo jedna u nizu onih koje su se dogodile u njihovu mjestu u proteklih nekoliko godina te ističu da je bilo i poginulih

Vožnja Golfom po Hrastju u blizini Svetog Ivana Zeline umalo je završila tragično za 71-godišnjaka kada je u ponedjeljak sletio s ceste u kanal i udario u betonski most. S teškim ozljedama je nakon intervencije zelinskog DVD-a prebačen u KB Dubrava.

“Sjedili smo u kući i najednom se čuo strahoviti ‘dum’. Sin je otrčao van i vidio automobil u kanalu zgužvan poput sklopljene lepeze. Otvorio je vrata da vidi je li vozač pri svijesti. Odmah je nazvao Hitnu, a vozača je pitao kako je i jel’ pio te mu objasnio da ga ne smije dirati i izvlačiti do dolaska Hitne. Na što mu je vozač rekao da pio nije te mu se zahvaljivao na pomoći. Čovjek je bio u totalnom šoku i prikliješten u smrskanom limu. S obzirom na to da po toj ulici ljudi voze k’o divljaci, stavili su trokute da se netko ne zabije u njih. Inače, unazad nekoliko godina, netko ‘pametan’ je odobrio da brzina na toj dionici bude čak 80 km/h. Tako da je svaki dan izlazak iz dvorišta autom, kako bi se uključili u promet, veliki rulet”, ispričala je mještanka za Jutarnji list.

Uz takve propise, česte su i prometne nesreće. Ova je bila samo još jedna u nizu, a prije dva mjeseca, pričaju mještani, na istom je mjestu stradao jedan motociklist. Bilo je i poginulih.

“Svi komentiramo da nam je cesta kroz Hrastje postala trkalište, ali nitko ništa konkretno ne poduzima po tom pitanju. Strašno je da su nesreće česte pa smo mi žitelji Hrastja zapravo uvijek u stanju pripravnosti. Dežuramo i trčimo priskočiti u pomoć čim čujemo neku buku. Tako je bilo i lanjskog rujna pred zoru kada je bračni par s dvoje djece, po povratku sa svadbe, sletio tu kod nas u odvodni kanal i zabio se u betonski stup pa su poginuli jedan dječak i njegova majka”, rekao je mještanin.

 

Povratak na Net.hr