SINČIĆA SNIMIO S DROGOM?

FOTOGRAFIJA KOJA JE ZGROZILA HRVATSKU: ‘Rekao mi je da iselim iz države ako progovorim o tome’

Majka iz Vinkovaca odlučila je prijaviti bivšeg supruga nakon što joj je poslao fotografiju njihova trogodišnjeg sinčića kojeg je snimio nakon što ga je posjeo za stol i pred njega stavio pet ‘lajni’ kokaina.

Iako u strahu od bivšeg supruga, zabrinuta i šokirana majka odlučila je najprije otići u Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima, no tamo je nisu htjeli saslušati, ispričala je novinarima emisije Provjereno na Novoj TV.

“Na mobitel sam dobila dvije fotografije svog djeteta koje mi je poslao njegov otac kad ga je odveo na susrete i viđanje. Meni to nije bilo nimalo smiješno, bila sam zabrinuta i ne znam što bih rekla, bila sam šokirana. Vidim da mu je sestra u pozadini i ne mogu vjerovati kako i na koji način otac provodi vrijeme sa svojim djetetom”, ispričala je za Provjereno mama dječaka s fotografije.

Kod supruga policija već pronašla drogu

UZNEMIRUJUĆI PRIZOR: Bivši muž Vinkovčanki poslao fotografiju njihovog 3-godišnjaka s kokainom!

Da stvar bude još gora, u kući njezina bivšeg supruga, a djetetova oca, potkraj travnja policija je zaplijenila drogu u međunarodnoj policijskoj akciji.

“On se meni sam pohvalio da je motao ove sve paketiće, a da su došli tjedan dana ranije, to je isto rekao, našli bi dvostruko veću količinu droge”, priča Anica.

Otac tvrdi da je riječ o običnoj šali

Novinari Provjerenog stupili su u kontakt s ocem djeteta koji kaže da je nevin dok mu se ne dokaže suprotno.

“Ja sam upleten u to u što sam upleten, ali istraga traje pa ne želim da se o tome priča, mogu imati negativne posljedice zbog toga. Znači, u moju kuću su ulazili ljudi u koje sam imao povjerenja, koje sam smatrao prijateljima i u kući je nešto nađeno. Ja odgovaram za to i spreman sam na kaznu”, rekao je.

Anica tvrdi da joj je suprug prijetio što će joj se dogoditi ako progovori o svemu.

“Rekao mi je da mi je bolje da se odselim iz ove države ako uopće bilo što napravim u vezi toga. I da se neće on meni osvetiti, nego netko drugi”, ispričala je.

Otac je pak novinarima ispričao svoju stranu priče, te tvrdi da je na fotografiji brašno i da je snimljena kod njegovih roditelja dok su zajedno s unukom pekli kolače. Uvjerava da je riječ o najobičnijoj šali i da je on uopće ne podržava. Fotografiju je, prema njegovoj verziji priče, snimio šogor, a Provjereno je doznalo da je riječ o čovjeku koji je nezaposlen, kao i njegova supruga, ali voze skupocjeni automobil.

Reakcija sutkinje i Centra za socijalnu skrb

“Sve i da je bila šala, sve i da je brašno na fotografiji, dijete se ne smije stavljati u takav kontekst”, tvrdi sutkinja Peto Kujundžić. “Među ostalim, takvo što do djetetove 7. godine života kažnjivo je prekršajno i kazneno! ”

“Ne mislim da se dvoje bivših bračnih drugova mogu šaliti na način da djetetu daju takve stvari, pa pokazuju slike takvog djeteta drugom roditelju. Mislim da su to samo nerazjašnjeni odnosi bivših bračnih drugova koji na jedan način manipuliraju djetetom i stavljaju ga u kontekst koji nije dopušten za to dijete”, kaže sutkinja.

Centar za socijalnu skrb bi, kaže sutkinja, trebao pokrenuti postupak pred obiteljskim sudom. Međutim, do toga nije došlo. Pozvani su na nekoliko razgovora. Anica je tražila izmjene susreta i viđanja – jer smatra da okruženje u kojem joj dijete provodi vrijeme kod oca nije primjereno.

Droga dovela do razvoda braka

Također, Anica je za Provjereno otkrila da je upravo droga razlog njihove rastave braka. Mislila je da povremeno konzumira i nije bila svjesna ozbiljnosti, bila je zaljubljena.

“Mi smo se jako svađali, nismo se slagali oko toga, meni je to jako smetalo, jer sam vidjela njegova odstupanja u ponašanju, bio je nesretan. Sretan je bio jedino kad je bio drogiran. Kad nije bio pod utjecajem droga, kad je bilo normalno stanje bio je strašno nesretan”, ispričala je za Provjereno.

Povratak na Net.hr