FOTO: Policijska suradnica Lana pronašla šest kila heroina, ovo joj je najveće otkriće u karijeri

Zagrebačka policija uhitila je, uz pomoć psa za otkrivanje droga, 29-godišnjeg makedonskog državljanina koji je u automobilu prevozio više od šest kilograma heroina koji bi u prodaji “na veliko” vrijedio oko 1,4 milijuna kuna, a u uličnoj preprodaji “razrijeđen” tzv. punilima i nekoliko puta više.

Krijumčar je uhićen u utorak navečer na graničnom prijelazu Bregana – Obrežje dok je pokušao izaći iz Hrvatske, nakon što je sumnje da bi u njegovu automobilu moglo biti droge, potvrdila policijska kujica Lana.

Najveće otkriće u karijeri

Četveronožna policijska suradnica drogu traži već tri godine, a ovo joj je najveće otkriće u karijeri, dok se nadređeni iz zagrebačke policije mogu pohvaliti da su, uz pomoć njenih osjetila, ostvarili najveću zapljenu heroina ove godine.

Lana je heroin u renaultu fluence makedonskih registracija nanjušila iza pretinca za stvari ispred suvozačevog sjedala pa je dan kasnije, uz sudski nalog, iz automobila izvađeno 12 skrivenih paketa s ukupno 6,3 kilograma heroina.

Namijenjena zapadnoeuropskom narko tržištu

U policiji kažu da je droga bila namijenjena zapadnoeuropskom narko tržištu te da ju je uhićeni 29-godišnjak unio u Hrvatsku iz Srbije preko graničnog prijelaza Batrovci – Bajakovo.

Nakon kriminalističkog istraživanja 29-godišnji Makedonac je priveden pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestili su načelnik zagrebačke kriminalističke policije Danijel Žugel i voditelj kriminaliteta droga Dražen Miličević. Dodali su da je od osumnjičenog makedonskog državljanina oduzeto je i 755 eura te jedan mobitel i tri sim kartice.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr