FOTO: Supružnici divljački iscipelarili HEP-ovce koji su došli isključiti struju

Na trgu Petra Zrinskog u Karlovcu danas oko 10,30 sati napadnuta su i pretučena dvojica radnika HEP-a. Nesretne radnike iscipelarili su, navodno, supružnici, vlasnici poslovnom prostora za koji se ne plaćaju računi za struju.

Nemili događaj zbio se u samom centru Karlovca.

Radnici HEP-a namjeravali su s elektro mreže isključiti neplatišu. Vlasniku prostora to se nije svidjelo, pa je došlo do incidenta u kojem je na kraju morala intervenirati i policija i Hitna pomoć.

U tijeku je policijsko istraživanje, nakon kojega bi trebali biti poznati detalji i okolnosti okolnosti i detalji napada.

Direktor Elektre Karlovac Branko Mohorić potvrdio je da su djelatnici bili verbalno napadnuti i prošli tjedan.

“Današnji napadači su trajno problematični kupci”, kazao je Mohorić za Radio Mrežnicu.

Sada su otišli korak dalje te su isključenje struje spriječili batinama i iskalili se na nedužnim radnicima Elektre. Riječ je o iskapčanju u poslovnom prostoru, točnije dva mjerna mjesta na Korzu.

Udarac u glavu

U karlovačkoj Elektri kažu da ovako brutalan napad na svoje djelatnike još nikad nisu doživjeli. Puštali su na njih pse, prijetili, no tukli ih do danas – nisu.

“Radi se o izuzetno agresivnom napadu. Muž i žena su navalili na dečke, a muž očito trenira i neke borilačke vještine jer je dva puta udario nogom u glavu. Njemu je uzdrmao zubalo, most, tek ćemo vidjeti što sve. Drugi je također dobio udarac nogom u glavu i srušio ga na pod gdje ga je dalje cipelario. Žena mu je pomagala i dečki kažu da je bila čak agresivnija od muža”, izjavio je Mohorić dodavši kako se radi o ljudima koji svaki mjesec dobivaju opomene i koje se zbog duga svaki mjesec tretira i obrađuje.

Obojica radnika i dalje su u bolnici na Švarči, na pregledu.

Mohorić je najavio da će HEP protiv napadača podići tužbu.

“Danas u prijepodnevnim satima zaprimili smo dojavu o napadu dvije osobe na djelatnike HEP-a koji su obavljali isključenje električne energije u stanu jedne obitelji u Karlovcu”, potvrdili su za Danas.hr u Karlovačkoj policiji.

Djelatnici HEP-a su liječnički zbrinuti, a kvalifikacije ozljeda još nisu poznate, kažu u policiji.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja

Povratak na Net.hr