POČELO SUĐENJE

FISTANIĆEVI UBOJICE TVRDE DA SU NEVINI; Ringwald bos i u lancima poručio: ‘Nas se optužuje za nešto šta nismo napravili’

Stipe Ringwald, Jerko Pirić i Vlado Zolota izjasnili su nevinima za ubojstvo Karmelina Fistanića, a njihova je obrana zatražila izuzimanje dokaza, jer ih smatra nezakonitima, što je sud odbio

Na početku suđenja za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu krajem prošle godine prvooptuženi Stipe Ringwald kazao je da mu se sudi za nešto što nije učinio dok su njegovi suoptuženici Jerko Pirić i Vlado Zolota kazali da optužnicu razumiju, ali se ne osjećaju krivima. Ringwald je u sudnici, u koju je zajedno sa svojim suoptuženicima doveden u lancima, kazao da je optužnica “inscenirana i nije u skladu s dokazima”. “Nas se optužuje za nešto šta nismo napravili”, kazao je Ringwald, dodajući da je u vrijeme zločina bio u Šibeniku za što ima desetak svjedoka.

Ostala dvojica izjasnili su se da nisu krivi, a Zolota je ustvrdio da mu se nanosi “velika nepravda i sramota” jer “nemam nikakve veze” s Fistanićevim ubojstvom. Njihovi odvjetnici nisu složili s čitanjem dokaza iz istrage i žele da se svi dokazi ponovno provode na glavnoj raspravi.

POČINJE SUĐENJE KRVNICIMA KARMELINA FISTANIĆA; Obrana će odmah pokušati osporiti dokaze: ‘Danas smo uputili tužbu prema Strasbourgu’

Detaljno opisano smaknuće

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva trojicu tereti da su 9. studenog 2019. godine u 13,55 sati u Omišu postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte Fistanića. Pirić i Zolota tog su dana na gradskom groblju Lovrinac navodno pokupili Ringwalda, koji je malo prije toga u Split stigao iz Šibenika te su otišli do Zolotinog apartmana u Omišu. Tamo se Ringwald presvukao, na glavu stavio tamnu kacigu i sjeo na Yamahu T-Max crne boje koju su mu osigurali okrivljenici.

Prema optužnici Ringwald je zatim pratio VW polo kojeg je u društvu djevojke vozio Fistanić. Kada je na predjelu Slavinj, kod skretanja sa državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, Fistanić zaustavio svoje vozilo Ringwald mu je prišao na motociklu i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio šest hitaca u glavu i vrat. Fistanić je zbog zadobivenih strijelnih rana glave i vrata preminuo na mjestu događaja, dok se Ringwald udaljio.

Obrana tražila izuzimanje dokaza

Obrana optuženika je i nakon podizanja optužnice tražila izuzimanje dokaza iz spisa smatrajući ih nezakonitima, ali ih je Županijski sud odbio. Predmet je zatim završio na Vrhovnom sudu koji je donio odluku kako su svi prikupljeni dokazi zakoniti.

USKORO KREĆE SUĐENJE TROJICI ZA UBOJSTVO KARMELINA FISTANIĆA: Vrhovni sud potvrdio da su dokazi zakoniti

Povratak na Net.hr