NIJE POLOŽIO NI VOZAČKI

FILMSKA POTJERA LUDBREŠKE POLICIJE: Pijanog vozača prvo ‘ganjali’ autima, a zatim trčali za njim; Prijeti mu vrtoglava kazna i zatvor

Dolaskom u Hrženicu, vozač je skrenuo na nerazvrstanu cestu, a potom sišao i na livadu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip

Varaždinska policija je u noći sa srijede na četvrtak imala pune ruke posla u Obrankovcu, a o tome su danas izvijestili. Kako prenosi Varaždinski.hr, u policiji navode da su policajci iz ludbreške policijske postaje malo nakon ponoći uočili osobno vozilo kako krivuda po cesti. Vozilo se kretalo iz smjera Svetog Đurđa.

Policija je pokušala zaustaviti vozilo uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju po državnoj cesti i po nerazvrstanim cestama kroz Poljanec i Madaraševec sve do Hrženice. Dolaskom u Hrženicu, skrenuo je na nerazvrstanu cestu, a potom sišao i na livadu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip.

PIJANSTVO ĆE GA SKUPO KOŠTATI: S 2,21 promila sjeo za volan, zabio se u auto, ozlijedio se i dobio preko 12.000 kn kazne

Policajci su na kraju morali trčati za vozačem

Vozač je nakon toga izašao iz vozila te pokušao pobjeći, zbog čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile, navode iz PU. Naknadno je utvrđeno da se radi o 34-godišnjaku, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.19 promila i to prije stjecanja prava na upravljanje, dok je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i obavezno osiguranje, piše Varaždinski.hr.

Vozač je doveden u Policijsku postaju Ludbreg gdje je pregledan po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Pregledom je utvrđeno da vozač nije zadobio nikakve ozljede prilikom uporabe sredstava prisile, dok je prilikom udara vozila u zemljani nasip zadobio ozljedu nosa zbog udara glavom u upravljač. Po završetku postupanja smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, ističu iz PU varaždinske.

Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznos od 69.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 9 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova, javlja Varaždinski.hr.

MLADIĆ (18) SKRIVIO NESREĆU U ŠIBENIKU: Vozio je auto bez položenog vozačkog, a stradao je vlasnik vozila

Povratak na Net.hr