POČINJE SUĐENJE

FILIPU ZAVADLAVU PRIJETI 50 GODINA ZATVORA: Ubio je trojicu muškaraca u Splitu, u njih je ispalio 37 metaka

U srijedu počinje suđenje Filipu Zavadlavu koji se tereti da je 11. siječnja ove godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio trojicu muškaraca

Suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženomu za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu početkom ove godine, počinje u srijedu u 9 sati u Velikoj dvorani splitskoga Županijskog suda.

Raspravu, koja je, osim za srijedu, zakazana i u četvrtak u isto vrijeme, vodit će sutkinja Višnja Strinić, a očekuje se kako će tijekom dokaznoga postupka, među ostalim, biti saslušana 23 svjedoka. Zavadlav će na svoje suđenje dolaziti iz zatvora u Gospiću, gdje je završio nakon što je bio na promatranju u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, gdje mu je utvrđeno da ima poremećaj ličnosti. Na nedavno održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Zavadlav je šutio.

DETALJI SA PRVOG ROČIŠTA ZAVADLAVU: ‘Filip se osjeća dobro, bojao sam se da neću to iskontrolirati’

POTVRĐENA OPTUŽNICA TROSTRUKOM UBOJICI: ‘Zavadlav je zamolio da suđenje počne što prije’ 

Maksimalna kazna od 50 godina

Optužnica Županijskoga državnog odvjetništva Zavadlava tereti da je 11. siječnja ove godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima.

Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju. Za ta kaznena djela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

Policiji se predao nekoliko sati nakon ubojstva i to u kafiću nadomak zgrade policije. Prethodno je automatsku pušku odbacio u kontejner na cesti gdje ju i pronađena.

ŠTO FILIP ZAVADLAV RADI U ZATVORU DOK ČEKA ROČIŠTE? ‘Nabio’ je mišiće i dobio 10 kg, a javila mu se i jedna djevojka

Povratak na Net.hr