VATRENA STIHINJA U GOTOVČEVOJ

EVAKUIRANI IZ VATRENE BUKTINJE U ZAGREBU OPISALI TRENUTKE UŽASA: ‘Čuo sam vrisku, sve je bilo puno dima! Susjeda je bila u šoku’

Požar se prema stanovima širio preko fasade, a bilo je zahvaćeno oko 400 kvadratnih metara krovišta

Ugašen je veliki požar koji je u utorak buknuo oko 20.40 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca u Zagrebu, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dalje rade na sanaciji požarišta.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova. Stanari su evakuirani, a za njihovo zbrinjavanje pobrinuo se Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. U izvješću Policijske uprave zagrebačke navodi se da je požar buknuo na četvrtom katu te se “proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima, kao i na krovište zgrade”.

Požar se prema stanovima širio preko fasade, a bilo je zahvaćeno oko 400 kvadratnih metara krovišta. Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe jedna je osoba ozlijeđena i zbrinuta na mjestu događaja od strane djelatnika Hitne pomoći. Požar je ugašen oko 23 sata, ali vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta. U gašenju požara sudjelovalo je deset vozila i 31 pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Točan uzrok požara još uvijek nije poznat, a policijski očevid još uvijek traje.

BUKNUO POŽAR NA 4. KATU ZGRADE U ZAGREBU: Vatra je zahvatila potkrovlje i čak osam stanova. Stanari su evakuirani

‘Dim je sukljao desetke metara u vis’

Stanari Gotovčeve ispričali su Jutarnjem listu i portalu 24sata kako je sve izgledalo kada je buknuo požar. Kažu da je dim odlazio čak desetak metara u vis.

“Spremala sam djecu na spavanje, a stan se najednom ispunio smradom. Pogledala sam kroz prozor, a dolje su ljudi već bili i vikali je l’ tko zvao vatrogasce. Ubrzo je došlo puno vatrogasaca, doslovno su opkolili ulicu i krenuli gasiti. Dim je sukljao desetke metara u vis. Spustili smo se svi iz zgrade van jer nismo znali gdje točno gori, da bi se na kraju ustanovilo da je požar u susjednom ulazu”, ispričala je jedna stanarka Jutarnjem listu.

 

Drugi stanar kaže da je vidio Hitnu kako odvozi nekoga, ali da “ne zna je li to njihov susjed ili su posjetitelji koji svako malo po zgradama nešto prodaju, dijele letke ili prose”. Jedna stanarka rekla je u susjednom ulazu nestalo struje. Jedna od stanarki Gotovčeve kaže da su ih vatrogasci potjerali na ulicu uz napomenu da ne stoje ispred zgrade dok oni gase požar. Nastavlja da se svima u jednom trenutku činilo kao da bi više ulaza moglo biti obuhvaćeno požarom. Njoj je sve izgleda zastrašujuće osobito jer je plane sukljao kroz krovište, poviše njezinog stana, ali i dijagonalno.

“Čuo sam vrisku na hodniku. Otišao sam gore, na četvrti kat, sve je bilo u dimu. Susjed je pokušao požar ugasiti aparatom, ali to nije išlo. Zvali smo policiju i vatrogasce i mislim da su svi došli relativno brzo, ali požar se dosta brzo proširio, ispričao nam je jedan od evakuiranih stanara. Prvo je bilo strahovito puno dima, vatru nismo ni vidjeli. Bila je to susjeda čiji se stan zapalio. Ona je izletjela iz stana i vikala je. Bila je sva u šoku. Zvali smo brzo vatrogasce, ali požar se brzo proširio i, čini se, napravio dosta veliku štetu”, ispričao je jedan od stanara zgrade u Gotovčevoj za 24sata.

VELIKI POŽAR U ZAGREBU: Vatra je zahvatila čak osam stanova i potkrovlje

Povratak na Net.hr