JOŠ JEDNA PRIJEVARA

E, OVO JE STVARNO BILO NAIVNO: Lažna bankarica ženi savjetovala da zbog provjere ostavi novac na ogradi; Ostala je bez svega

Još jednu prijevaru s pozivom iz banke zabilježila je požeško-slavonska policija, ali okolnosti u kojima se sve odvijalo su bizarne

Bizarnu prijevaru i krađu nova zabilježila je Policijska uprava požeško-slavonska. Njima je 5. studenog 54-godišnjakinja iz Lipika prijavila da je ostala bez veće svote novca nakon što ju je telefonom kontaktirala ženska osoba koja joj se predstavila kao djelatnica banke.

Ona joj je rekla da provjeravaju jesu li novčanice krivotvorene te da zbog trenutne epidemiološke situacije ne bi trebale biti u kontaktu. Predložila joj je da novac ostavi u vrećici na dvorišnoj ogradi, uvjerivši je da će joj sve biti vraćeno u roku od 48 sati, piše SiB.

Žena je tako i postupila, ali je na kraju shvatila da je prevarena kada se na taj broj više nitko nije javljao, a novca na ogradi nije bilo. Policija traga za nepoznatom počiniteljicom te joj sprema kaznenu prijavu.

Iz policije također upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare, kako sami ne bi postali žrtve ili sudionici prijevara. Savjetuju da ne prihvaćate komunikaciju i ne ostavljate novac, a ako posumnjate u prijevaru, da sve prijavite na 192.

Povratak na Net.hr