SILOVIT UDARAC

DVOJE MRTVIH U STRAŠNOJ NESREĆI KOD POŽEGE! Poginula dvojica najboljih prijatelja, jedan je višestruki prvak Hrvatske u utrkama

Teška prometna nesreća dogodila se noćas nešto prije jedan sat u Rajsavcu kod Požege. Poginuli su 38-godišnji Robert Kotas i njegov vršnjak i jako dobar prijatelj Vlado Moravek, višestruki prvak Hrvatske u utrkama ubrzanja.

Samo sedam dana nakon što je Požeštinu potresla vijest o pogibiji 21-godišnjaka iz Ramanovaca, tuga se ponovno nadvila nad Zlatnu dolinu, javlja Požega.eu.

Zabili se u betonski ulaz

Oko 40 minuta iza ponoći izgubljena su još dva mlada života. Poginula su dvojica prijatelja iz Jakšića. Neslužbeno se doznaje da su sa Škodom Roomster išli iz smjera Cerovca prema Jakšiću. U kobnom trenutku na izlazu iz krivine, u blizini kapelice, zahvatili su bankinu te se zabili u betonski ulaz pred jednom kućom.


“Probudio nas je snažan udarac. Brzo smo istrčali pomoći. U prvom nam se trenutku učinilo da je u automobilu samo jedna osoba, no onda smo vidjeli da je tu i suvozač. Automobil je potpuno uništen. Davali su znakove života, ali se odmah vidjelo da su u jako teškom stanju. U vrlo kratkom vremenu su došli vatrogasci i hitna pomoć, ali već nakon nešto više od pola sata smo doznali da su preminuli”, prepričava mještanka Rajsavca.

Tri dana ležao u komi 2014.

Neslužbeno se doznaje da su poginuli 38-godišnji Robert Kotas i njegov vršnjak i jako dobar prijatelj Vlado Moravek, višestruki prvak Hrvatske u utrkama ubrzanja. Moravek se utrkama aktivno počeo baviti 2006. Godine 2014. bio je gost na veličkom natjecanju “Tunning & styling show”, a u listopadu iste godine doživio je tešku nesreću na treningu utrke u Žminju pored Rovinja. Tri je dana ležao u komi nakon čega je uslijedio dulji oporavak.

Nažalost, noćašnja prometna nesreća bila je kobna za njega i njegova prijatelja. Robert Kotas bio je vlasnik autoservisa “Auto Robi” u Industrijskoj ulici u Požegi.

Kako neslužbeno doznaje 043 portal, supruga jednog od poginulih trenutačno je u bolnici na održavanju trudnoće i uskoro je trebao postati otac.

Cesta zatvorena za promet

Vijest se vrlo brzo pročula, a čitatelji nam za poginule kažu da su bili jako dobri prijatelji te su i poslovno surađivali. Poginuli su deveta i deseta žrtva na prometnicama Požeštine.

Državna je cesta od ponoći zatvorena za promet. Na očevid je izišla županijska državna odvjetnica, javlja Požega.eu.

Fotografije preuzete s portala Požega.eu i 034portal.hr

Povratak na Net.hr