NIJE IM PROŠLO

DVOJAC OŠTETIO DRŽAVU ZA SKORO 17 MILIJUNA KUNA: Međusobno si izdavali lažne račune i tako si smanjivali porez

Dvoje vlasnika zadruge i nekoliko tvrtki iz Vinkovaca lažnim je računima oštetilo državni proračun za gotovo 17 milijuna kuna, a sada im prijete tri kaznene prijave zbog nedjela iz sfere gospodarskog kriminala

Vukovarsko-srijemska policija dovršila je kriminalističku istragu nad 50-godišnjakom i 48-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminala, kojima su oštetili državni proračun za gotovo 17 milijuna kuna. iz domene gospodarskog kriminaliteta kojima su stekli ne pripadajuću imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od gotovo 17 milijuna kuna.

Policija navodi kako je dvojac od svibnja 2016. do svibnja 2019. godine, kao odgovorne osobe zadruge i više trgovačkih društava sa sjedištima u Vinkovcima, međusobno ispostavljao lažne račune koje nisu platili, ali su ih prikazivali u poslovnim knjigama. Tako u prikazivanjem pretporeza smanjili iznos poreza kojeg su bili dužni platiti. Osim toga, kako bi sakrili svoje nedjelo, vodili su poslovne knjige temeljem nevjerodostojnih isprava, čime su otežali preglednost poslovne aktivnosti. Time su oštetili državni proračun za malo više od 16.946.000 kuna.

“Osumnjičeni su danas, 13. siječnja predani pritvorskom nadzorniku PU te protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i  krivotvorenje službene ili poslovne isprave”, izvijestili su iz policije.

 

Povratak na Net.hr