UBOJSTVO U DUBROVNIKU

DUBROVČANIN KOJI JE UBIO MAJKU SAD JE NA PSIHIJATRIJI: Usmrtio ju je ciglom nakon žestoke svađe

U nedjelju u kasnim poslijepodnevnim satima u obiteljskom stanu u dubrovačkom naselju Čokolino, 34-godišnjak je usmrtio svoju 65-godišnju majku čije je beživotno tijelo pronašla policija. 34-godišnjak se nakon ubojstva dao u bijeg, a nakon intenzivne policijske potjere uhićen je u ponedjeljak rano ujutro.

34-godišnji  Đ. M. (34), sin ubijene Lidije Matić (65), kojeg se sumnjiči za ubojstvo majke, nalazi se na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Dubrovnik, gdje se o njemu skrbe liječnici tog odjela. Đ. M. je od prvog trenutka bio glavni usumnjičeni za ubojstvo 65-godišnjakinje zbog čega je policija odmah po pronalasku tijela krenula u akciju traganja za počiniteljem.

KRAJ VELIKE POLICIJSKE POTJERE U DUBROVNIKU: Uhićen rastrojeni muškarac koji je jučer ubio svoju majku

Prema neslužbenim informacijama ubojstvo je počinjeno ciglom, a intenzivna istraga koja je u tijeku pokazat će je li ga počinio upravo žrtvin sin, piše Jutarnji list.

Susjedi obitelji Matić kazali su novinarima da postoje sumnje da je osumnjičeni Đ. M. imao psihičkih problema. Navodno je na dan ubojstva stan odjekivao od svađe između majke i sina koji je tom prilikom često spominjao Boga. Međutim, nitko nije mogao sa sigurnošću reći što je pravi razlog svađe i kako je do nje došlo, odnosno zašto je trajala tako dugo. Jedan od susjeda je rekao da zna za silnu ljubav sina i majke, a drugi da mu je poznato kako se samo nekoliko dana prije majčine smrti ‘širom Dubrovnika raspitivao za bilo kakav posao kako bi pomogao majci koja je nalazila u nezavidnoj financijskoj situaciji’.

Đ.M. je 2012. godine na dubrovačkom Sveučilištu diplomirao primijenjeno/poslovno računarstvo i stekao zvanje inženjera računarstva, odnosno univ. bacc. ing. comp. Bio je nezaposlen, ali se isticao kao volonter. No, u posljednje je vrijeme iskazivao jača religijska čuvstva te je sudjelovao i u nekim molitvenim zajednicama. Navodno je imao vrlo pozitivnih, ali i faza kada je bio vrlo zatvoren za okolinu. Pretpostavlja se da je zbog psihičkih problema u isto, jesenje doba godine, u listopadu 2013., iz neobjašnjivih razloga nestao iz obiteljskog stana. Tada je nestanak prijavila majka, a nakon dva dana sin, potpuno iscrpljen, pronađen je na predjelu Gorica sv. Vlaha, nepuni kilometar zračne linije od stana.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr