ODVRATNO ZLOSTAVLJANJE

VJEROVALI SU DA JE MIRAN SUSJED, SAD SU U TOTALNOM ŠOKU: Uhićen pedofil koji je mjesecima zlostavljao curicu

60-godišnjak iz Osijeka uhićen je zbog sumnje da je mjesecima zlostavljao 10-godišnju djevojčicu. Policija ga je u ponedjeljak prijepodne okružila u jednom osječkom naselju i privela.

Ispitan je u PU osječko-baranjskoj, nakon čega je odveden u DORH te sucu istrage.

‘Nakon što je 61-godišnji hrvatski državljanin ispitan 14. ožujka zbog sumnje u kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana’, izjavio je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rošac, piše Glas Slavonije.

Istražni zatvor određen mu je dok se ne ispitaju svjedoci i žrtva, zbog opasnosti od ponavljanja djela te zbog brojnosti kaznenih djela na štetu djela (četiri u okviru dva članka Kaznenog zakona).

Građani naselja u kojem su ga okružili policajci vidjeli su kada je uhićen, no nisu znali zbog čega ga privode. Oni koji su ga poznavali kažu da se činio normalan kao i svatko drugi te da nikada ne bi posumnjali da zlostavlja bilo koje dijete.

‘Znao je u naselju prodavati sitnice. Često je tu stajao i prodavao primjerice teglicu meda, kupus, ili čokanjčiće rakije. Znao je doći k nama razmijeniti novac. Uvijek je bio ljubazan i činio se u redu. Kada ga je u ponedjeljak odvela policija sve njegove stvari ostale su tamo gdje je stajao, jer nitko nije znao kada će se vratiti. Tek drugi dan čuli smo da ga je policija odvela jer je zlostavljao neku djevojčicu’, ispričala je jedna žena koja ga je svakodnevno viđala.

Susjedi su šokirani saznanjima.

‘Živio je s roditeljima. Mislim da boravi negdje dalje, ali bio je ovdje. Njegovi roditelji su izuzetno kulturni i ljubazni ljudi, a o njemu ne mogu reći išta loše jer je uvijek susjedski pozdravio kada bismo se susreli. I dalje ne vjerujem da je pedofil i neću vjerovati u to dok ga ne osude’, rekla je susjeda pedofila.

Pretpostavlja se da je seksualno zlostavljanje djeteta trajalo nekoliko mjeseci, od Božića prošle pa do 10. ožujka ove godine.

Navodno je 10-godišnju djevojčicu upoznao u dijelu grada gdje je živio s roditeljima. Stanovnici naselja kažu kako je dijete često samo hodalo po naselju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr