ZANEMARILI KĆER

DRAMA NA HITNOJ U ZAGREBU: Djevojčici (4) pozlilo od kokaina koji je uzela roditeljima!

Iza rešetaka su završili roditelji 4-godišnje djevojčice kojoj su liječnici u zagrebačkoj bolnici u krvi pronašli kokain.

Riječ je o paru, 40-godišnjakinji i 35-godišnjaku, koji je uhićen nakon što je policiji iz bolnice prijavljen ovaj nevjerojatan slučaj.

Dugogodišnji ovisnici

Kako doznajemo, ovi partneri dugogodišnji su ovisnici o drogi, ali su unatoč tome odlučili postati roditelji. Otac se čak u nekoliko navrata prijavljivao u razne programe liječenja od ovisnosti, no bez obzira na to i dalje nije “potpuno čist”.

Majka u vrlo lošem stanju

Majka, osim što konzumira drogu ima problema i s tjelesnom težinom, te je gotovo anoreksična, a u trenutku uhićenja bila je u iznimno lošem stanju.

Ovaj slučaj razotkriven je kada je otac u nedjelju odveo kćerkicu u bolnicu jer je iznenada počela povraćati, a dobila je i visoku temperaturu. Liječnici koji su ju zaprimili, imajući u vidu cijelu obiteljsku anamnezu, obavili su i pretragu krvi i urina kojom se utvrđuje prisutnost opojnih droga.

Kokain ostavljen u stanu

Vrlo brzo, na žalost, pokazalo se da je 4-godišnjakinji pozilo od kokaina, koji su očito njezini roditelji u stanu ostavili na mjestu što joj je bilo pri ruci. Koliko je točno droge djevojčica unijela u sebe tek će se pokušati utvrditi u nastavku istrage, no prvi toksikološki nalazi pokazali su da je pozitivna upravo na kokain.

Čim je iz bolnice stigla informacija o ovoj 4-godišnjakinji inspektori su krenuli u potragu za roditeljima. Vrlo brzo i otac i majka su uhićeni, te je nad njima provedeno kriminalistički istraživanje. Uvrđeno je kako ima dovoljno dokaza da ih se prijavi za povredu djetetovih prava, odnosno zanemarivanje djeteta za što zakon predviđa do pet godina zatvora. Oboje su odlukom suda završili u istražnom zatvoru, gdje će čekati rasplet istrage.

Baka brinula od unuci

Nakon što djevojčica bude otpuštena s bolničkog liječenja o njoj će skrb vjerojatno preuzeti baka, kod koje je i do sada provodila većinu vremena. Kako doznajemo, i otac i majka bili su nezaposleni, pa im je je baka financijski pomagala i tijekom dana čuvala njihovu kćer. Navečer bi im vraćala dijete, kako se ipak ne bi potpuno otuđilo od roditelja. No, njih dvoje nisu mogli više kontrolirati svoju ovisnost, pa je stan očito bio pun droge kojom su ugrozili i život 4-godišnjakinje.

Povratak na Net.hr