TRAŽIO JE ŽUPANA?

DRAMA U SISKU: Muškarac donio bombu u školu i zatvorio se unutra, sve su hitno evakuirali; Na kraju se ipak mirno predao

‘I ovo je dokaz koliko je ovo područje pogođeno potresom i kolika je psihoza koja utječe na sve. Pozivam ljude da zadržimo stabilnost, obnovit ćemo područje, vratiti život u Sisak i Baniju i na područje koje je teško stradalo u Domovinskom ratu i u potresu’, poručio je Tomo Medved

U sisačku srednju strukovnu školu ušla je mlađa je muška osoba uz prijetnju bombom. “Oko 12.15 sati smo zaprimili dojavu da je mlađa muška osoba u školu donijela bombu. Svi su ubrzo evakuirani. Kolege su još na terenu, a poslije ćemo imati više informacija”, kazao je Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU sisačko-moslavačke za RTL.hr.

‘Odmah je dojurila interventna’

“Bio sam na nastavi kad su nas evakuirali. Izašli smo odmah van i pobjegli, ne želim biti tamo. Odmah je dojurila interventna, svi s pancirkama. Zatvorili su ulaze i izlaze na školi”, rekao je za Dnevnik.hr jedan od učenika sisačke Srednje strukovne škole.

Traži razgovor sa županom?

U školi se u tom trenutku, kako doznajemo, nalazio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, budući da je u školi smješten krizni stožer za županiju i županijska uprava, a muškarac je zahtijevao razgovor sa županom. Škola je evakuirana, a muškarac se zatvorio u školi.

Kako doznaje Dnevnik, muškarac S. Š. je u 30-im godinama, otac je dvoje djece i sin poginulog hrvatskog branitelja.

Sisak – Policija je oko 12.15 zaprimila informaciju da je u Strukovnu školu u Sisku došla mlađa muška osoba koja je rekla da u džepu ima bombu. Svi su učenici i djelatnici evakuirani.Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Ravnatelj Strukovne škole Sisak Ivica Beloglavec u izjavi za lokalne medije kazao je da popodnevna smjena neće dolaziti u školu zbog novonastale situacije te da će to uskoro objaviti na internetskim stranicama škole.

Kako prenosi lokalni medij Sisakportal, muškarac koji je prijetio u školi bombom se predao, a policijske su ga snage stavile u kombi i odvele. Navodno je riječ o Siniši Šipušu koji je to učinio u trenutku duševnog rastrojstva, a prijateljima je poslao poruku da je “zauzeta županija”. Do škole ga je navodno dovela prijateljica kojoj je rekao da ide predati donaciju.

Medved: ‘Pozivam ljude da zadržimo stabilnost’

Pred školu je, uz župana došao i ministar branitelja Tomo Medved. “Policija je radila svoj posao. Osoba se predala. Detalje će objaviti policija, koji su bili motivi ovoga i ostalo. Čestitke policiji kako su promptno reagirali i riješili situaciju u Zagrebu i ovdje”, rekao je ministar Medved.

“I ovo je dokaz koliko je ovo područje pogođeno potresom i kolika je psihoza koja utječe na sve. Pozivam ljude da zadržimo stabilnost, obnovit ćemo područje, vratiti život u Sisak i Baniju i na područje koje je teško stradalo u Domovinskom ratu i u potresu. Svi moramo pridonositi stabilnosti u društvu”, poručio je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr