USPIO JE POBJEĆI

NET.HR DOZNAJE DETALJE PREPADA U ZAGREBU: Pljačkaš pucao u strop, hrabri zaštitar mu se suprotstavio!

Poslovnicu Privredne banke u središtu Zagreba večeras je pokušao opljačkati naoružani razbojnik, koji je, kako bi zaprijetio djelatnicima i zapucao.

Prema prvim informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, razbojnik je u banku u Ilici 91 upao oko 18.15 sati. Oružje je uperio u zaposlenike i zaštitara, te u jednom trenutku i zapucao. Doznajemo da je hitac ispucao u strop, nakon čega ga je djelatnik AKD Zaštite koji osigurava poslovnicu pokušao savladati.

Ozljeđen zaštitar

Razbojnik je počeo vikati i prijetiti, a zaštitar ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao oružje ne bi li ga spriječio da ponovno zapuca. Tada ga je pljačkaš oružjem udario u glavu i nanio mu ozljedu zbog kojeg je prevezen u bolnicu.

Vjerojatno shvativši da neće lako realizirati svoj naum pljačkaš je u idućem trenutku pobjegao.

Pregledavaju se snimke nadzornih kamera

Nije nam potvrđeno je li se niz Ilicu odvezao automobilom, odnosno je li imao pomagača u vozilu koje ga je čekalo pred bankom.

Za njim je organizirana potjera, a očevid u banci je u tijeku.

Istražitelji će pomno analizirati snimke nadzornih kamera kako u banci tako i u njezinoj blizini ne bi li rekonstruirali kretanje razbojnika.

Već sada su policijskim trakama ograđene kante za smeće u blizini banke, kako bi se provjerilo je li možda u koju od njih razbojnik odbacio oružje dok je bježao.

Povratak na Net.hr