Tim Hitne želio pomoći policiji, pa 'zaradio' prijave

Gotovo filmski scenarij dogodio se 30. listopada u večernjim satima na pulskim cestama, u kojem su sudjelovali omamljen i vrlo agresivan tridesetogodišnji vozač otprije poznat policiji te djelatnici Hitne pomoći, koji su mu željeli pomoći. Za “nagradu” su dobili prijave zbog remećenja javnog reda i mira.

Primijetivši da je vozač izrazito opasan za ostale sudionike u prometu, da krivuda kolnikom i udara u pločnik i ostale prepreke, djelatnici pulske Hitne pomoći, dežurni liječnik Dragan Vujović, vozač Ivan Dević i medicinski tehničar Igor Mijić, zaustavili su ga i pokušali obuzdati, pri čemu su pozvali policiju.

“Oko 22 sata vraćali smo se s intervencije, prometne nesreće, iz Opće bolnice u Negrijevoj ulici. Dolaskom u Arsenalsku primijetili smo osobni automobil kako krivuda cestom i udara o rubove pločnika, a potom i kako vozač kroz prozor izbacuje limenku. Pozvao sam policiju i obavijestio ih o opasnoj radnji vozača, a mi smo nastavili voziti za automobilom sve do Ulice Bartolomeo dei Vitrei, koja nam je bila usputna u povratku do Hitne službe. U jednom trenutku, na križanju spomenute ulice sa Zagrebačkom, vozač je iznenada povukao ručnu u punoj brzini te se zanoseći prepriječio na obje vozne trake. Tada smo uključili rotacijska svjetla, obišli ga i stali pokraj njega. Upitao sam vozača je li dobro, je li bolestan i uzima li nešto od lijekova, na što je meni, vozaču i medicinskom tehničaru sasuo bujicu pogrdnih riječi i potom se pješke udaljio od vozila u smjeru Zagrebačke ulice”, ispričao je Glasu Istre dr. Vujović.

Pao na asfalt i ozlijedio se?

Dodao je kako je tada ponovo kontaktirao policiju i upoznao ih s novonastalom situacijom, na što se vozač vratio i ponovo ih počeo vrijeđati te pokušao odgurati svoj automobil da nadolazeći gradski autobus ne bi udario u njega.

“S obzirom na to da u svojoj nakani nije uspio, otrčao je i ušao u naše interventno vozilo, na što ga je naš vozač izvukao s vozačkog sjedala i zajedno s medicinskim tehničarom držao za podlaktice kako ne bi činio daljnju štetu. U jednom trenutku je omamljeni vozač pao na asfalt i mi smo ga pridržavali na podu sve do dolaska policije. Čim su djelatnici MUP-a stigli, prepoznali su osobu kao višestrukog prekršitelja zakona iz oblasti zloporabe opojnih droga i česte alkoholiziranosti u javnosti. Stoga su mu istog trenutka stavili lisice na ruke, kaže dr. Vujović.

Zvali ih na alkotest

U sljedećih 10-ak minuta na mjesto događaja, prisjeća se, stigla su čak tri policijska automobila i dva motociklista. Neobuzdanog vozača smjestili u jedno od svojih vozila, a djelatnike Hitne zamolili da dođu u prostore prometne policije da bi dali izjavu o događaju.

“Primijetili su i da je dotična osoba navodno ozlijeđena te su pozvali drugi tim s dežurnim liječnikom da ustanovi ozljede. Potom smo mi pušteni natrag na posao, a zatim ponovo pozvani, svega pola sata kasnije, da bi i nas provjerili na alkotestu. Rečeno nam je tada da ćemo biti prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira bez obzira na to što smo postupali u skladu s pravilima struke i štitili imovinu Zavoda za hitnu medicinu”, ispričao je dr. Vujović.

Povratak na Net.hr