PREKORAČIO BRZINU

DOVITLJIVI ZAGREPČANIN POKUŠAO NADMUDRITI POLICIJU: Tvrdi da je njegov auto, kad je napravio prekršaj, vozila – preminula osoba

Pokušao izbjeći prekršajnu prijavu, pa ‘zaradio’ kaznenu zbog davanja lažnog iskaza i nedozvoljene uporabe osobnih podataka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje Lažnog iskaza” i „ Nedozvoljena uporaba osobnih podataka”. Sve je započelo kada su policijski službenici uređajem za mjerenje kretanja vozila utvrdili da je vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, početkom kolovoza 2020. godine oko 14.15 sati u Zaprešiću u Ulici bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 102, počinjen prometni prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Vlasniku osobnog automobila proslijeđena je obavijest i izvješće o počinjenom prekršaju zajedno s prikazom slike uređaja za mjerenje brzine, s time da se po primitku navedenih obavijesti, kroz dostavljen obrazac s podacima o vozaču izjasni je li on ili netko drugi upravljajući vozilom navedenog dana počinio prekršaj.

U prosincu 2020. godine policijski službenici su zaprimili traženi obrazac u kojem stoje upisani podaci umrle osobe kao osobe koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja kako je osumnjičeni po primitku obavijesti o počinjenom prometnom prekršaju pošiljku vlastoručno potpisao te je elektroničkom poštom proslijedio obrazac u koji je upisao osobne podatke muške osobe kao osobe koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja.

Zlonamjerno je koristio osobne podatke umrle osobe te tako svjesno dao lažni iskaz kako bi izbjegao odgovornost i sankciju prekršajnog postupka znajući da navedena osoba nije upravljala u vrijeme počinjenja prekršaja. Policijski službenici iz Zaprešića posumnjali su istinitost prijavljenog te provjerom podataka potvrdili da se radi o lažnom iskazu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr