banner

ZAPRIJETILI MU SMRĆU

DORH TRAŽI ODGOJNE MJERE ZA NAPADAČE NA OPARU; Tinejdžeri ga izudarali i vikali mu: ‘Lopove, gade, treba vas sve pobiti…’

Splitskog su gradonačelnika prošloga ljeta napala dvojica tinejdžera koji su sad dobili optužne prijedloge, a za njih su zatražene odgojne mjere

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog protiv dvojice tinejdžera zbog napada na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. Mladiće se tereti da su Opari zaprijetili smrću i udarili ga. Napad se dogodio 10. srpnja prošle godine nedaleko od Oparine kuće.

Dalmatinski portal doznaje kako u optužnom prijedlogu stoji da su 16-godišnjak i 17-godišnjak Opari najprije vikali: “Lopove, gade, treba vas sve pobiti, pi**a vam materina!”, a potom ga stisnuli uz zid, tukli rukama i nogama te pljunuli.

SPLITSKI GRADONAČELNIK FIZIČKI NAPADNUT: Dvojica mladića prvo su ga vrijeđala, a onda ga je jedan udario

Mladići su pobjegli nakon što je gradonačelnik izvadio mobitel i fotografirao ih. Policiji je ta snimka, uz brojne nadzorne kamere, pomogla u otkrivanju napadača koji su pronađeni tjedan dana kasnije. Odvjetništvo za njih predlaže odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora. Za mlađeg još savjetuju redovito pohađanje škole i angažman u nekoj humanitarnoj organizaciji.

OTKRIVENO TKO JE NAPAO SPLITSKOG GRADONAČELNIKA: Dvojici maloljetnika prijeti šest mjeseci do pet godina zatvora

Povratak na Net.hr