IZVUĆI ĆE SE?

DORH NEMA DOKAZA DA JE IVANA UBILA SESTRIČNU, PROGOVORILA ODVJETNICA: ‘Apatična je, vrlo zatvorena i uopće ne pokazuje emocije’

Prije sedam dana na ranču Mala Mila u velebitskim Žuljinama dogodilo se dosad ne rasvijetljeno ubojstvo mlade 14-godišnje djevojke Sare Čirjak. Djevojčicu je na spavanju usmrtila njezina 27-godišnja sestrična Ivana Čude, koja je netom nakon ubojstva nestala. Za djevojku se navodi da ima ozbiljnih psihičkih smetnji.

Djevojčica iz Zadra ubijena je u ranim jutarnjim satima. Policija, tužiteljstvo i sud smatraju da je kriva njezina sestrična Ivana, stoga je uhićena i pritvorena na 30 dana. Njezina odvjetnica Vlasta Jurišin smatra kako Ivana nije ubila djevojku, odnosno da DORH za takvu optužbu nema nikakvih dokaza. Iz tog je razloga jučer na takvo rješenje suca istrage Ivana Perkovića napisala žalbu, smatra kako Ivani nije mjesto u pritvoru, piše Jutarnji.

PSIHIJATAR O UBOJSTVU NA RANČU: ‘Djevojčica je nije mogla razbjesniti toliko da je ubije, imala je sumanute misli’

Nema materijalnih tragova

‘Obavila sam uvid u spis te smatram da nema opravdane sumnje da je ona počinila to kazneno djelo. U ovom trenutku odvjetništvo u Karlovcu nema nijedan materijalni trag koji bi osumnjičenu povezivao s tim kaznenim djelom, kao što nemaju ni predmet izvršenja kaznenog djela. Sumnju temelje samo na tome što je ona nestala nakon tog događaja’, kazala je odvjetnica Vlasta Jurišin.

Tužiteljstvo se ne slaže, smatraju kako je Čude tog jutra ušla i Sarinu sobu te je oštrim predmetom dvaput ubola u predjelu prsa, a zatim pobjegla. 24 sata kasnije osvanula je u Zatonu Obrovačkom gdje inače živi. Obitelj je Ivanu pronašla na podu sobe, krvavu i u nesvijesti. Preminula je sat vremena kasnije u vozilu Hitne pomoći.

Ivana je imala psihičkih problema

Odvjetnica čeka da joj Ivanina obitelj pošalje njezinu liječničku dokumentaciju. Potvrdila je kako je njezina branjenica imala psihičkih problema te će tražiti psihijatrijsko vještačenje.

Kako doznaje Jutarnji, odvjetnica će obranu temeljiti na nedostatku dokaza, ali i na potencijalnoj neuračunljivosti u vrijeme počinjenja ubojstva. Za teško ubojstvo tinejdžerke Ivani prijeti zatvor u trajanju do 40 godina.

Optužena ne želi komunicirati

Jurišin kaže kako još uvijek nije stigla razgovarati s branjenicom te da su tek kratko komunicirale na hodniku.

‘O ovom događaju ona ne želi razgovarati, rekla mi je da ćemo o tome u četiri oka. Pokazivala je apatičnost, vrlo je zatvorena, uopće ne pokazuje emocije, na pitanja na koja želi odgovarati odgovara vrlo kratko’, rekla je odvjetnica Jurišin.

UBOJSTVO U LICI – OGLASILA SE BAKA DJEVOJAKA: ‘Ivana ne zna što je napravila niti je toga svjesna. Ne znam kako ćemo dalje’

Na ispitivanju se Ivana branila šutnjom, na najvažnija pitanja nije odgovorila, pa tako ni na ono je li ubila vlastitu sestričnu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr