RIPORTAL

DOLIJAO DILERSKI DVOJAC U RIJECI: Prodavali su heroin, a i utjerivali nepostojeći dug od 5 000 eura

U okviru istraživanja provedena je pretraga doma i drugih prostora kojima se osumnjičeni služe na području Rijeke gdje je pronađeno oko 52,30 grama heroina pakiranog u manjim količinama za daljnju prodaju

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana starosti 38 i 44 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela. Kako javlja Riportal, muškarci se sumnjiče da su tijekom 13. listopada u Rijeci, s ciljem ostvarenja protupravne imovinske koristi, od 45-godišnjeg hrvatskog državljanina tražili da im preda novac u vrijednosti 5.000 eura za nepostojeći dug te mu prijetili.

Uz navedeno kazneno djelo iznude u pokušaju, policija ih sumnjiči i za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droge. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su u travnju i listopadu ove godine na području Rijeke oštećenom 45-godišnjaku u više navrata prodali i omogućili trošenje droge heroin.

U okviru istraživanja provedena je pretraga doma i drugih prostora kojima se osumnjičeni služe na području Rijeke gdje je pronađeno oko 52,30 grama droge heroin, pakirane u manjim količinama za daljnju prodaju, kao i digitalna vaga te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela, piše Riportal.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, oboje osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 44-godišnjak je i predan pritvorskom nadzorniku.

PUNI DROGE I ORUŽJA: Policija pretresla kuće mladih Međimuraca pa pronašla ‘travu’, ‘speed’, vagu i streljivo

Povratak na Net.hr