AKCIJA 'LA FAMILIA'

DOKOVICH PRIZNAO KRIVNJU: U Europu prokrijumčarili 600 kilograma kokaina. Nagodio se. Ide u zatvor na 11 i pol godina

Dokovich je očito procijenio da mu je nagodba isplativija, tim više, što su ga istražitelji tajno pratili i prisluškivali duže vrijeme pa imaju popriličnu količinu čvrstih dokaza protiv njega

Michael Dokovich, prvooptuženi iz akcije La Familia, priznao je krivnju i nagodio se s Uskokom na kaznu od 11,5 godina zatvora, piše u utorak Večernji list.

Dokovich je optužen da je ustrojio zločinačku organizaciju koja je iz Južne Amerike u Europu prokrijumčarila oko 600 kilograma kokaina, vrijednog oko 18 milijuna eura, a odlučio je priznati krivnju, nagoditi se s Uskokom te tako izbjeći suđenje.

TKO JE DILER KOJEG SRBI OPTUŽUJU DA JE ŠPIJUNIRAO ZA HRVATSKU? Član bande koja je švercala kokain vrijedan 18 milijuna eura

Jedna od najviših kazni

U izrečenu kaznu od 11,5 godina uračunava mu se vrijeme koje je proveo u pritvorima, prvo u Švicarskoj u kojoj je uhićen 16. svibnja 2019. Tamo je u pritvoru bio do 28. studenog 2019., kada je izručen Hrvatskoj te je od tada u Remetincu. Osim toga od Dokovicha se oduzima i nepripadajuća imovinska korist od 9,6 milijuna kuna, koliko je smatra USKOK, zaradio na preprodaji kokaina.

Iako je riječ o presudi temeljem nagodbe, ova kazna pripada u jednu od najviših koja je izrečena zbog zloporabe droga.

Istražitelji ga tajno pratili

Kako je maksimalna kazna za ovo djelo 15 godina zatvora, Dokovich je očito procijenio da mu je nagodba isplativija, tim više, što su ga istražitelji tajno pratili i prisluškivali duže vrijeme pa imaju popriličnu količinu čvrstih dokaza protiv njega i ostatke njegove skupine.

‘NARKOBOSA SA ŠESTINA’ IZRUČILI HRVATSKOJ: Vodio organizaciju koja je mlažnjacima krijumčarila kokain, evo kako ga se policija dokopala

Osim njega još su optuženi Pero Šarac, češki državljanin Aleš Sokolik, Silvijo Beljević, Dražen Letić, Siniša Čuturić i njegova sestra Nevenka, koja je inače Dokovicheva nevjenčana supruga te Ivan Lešić, koji je radio kao policajac u Rovinju, donosi Večernji list.

Povratak na Net.hr