SIB

DJEČJA IGRA DOVELA DO ŠOKANTNOG OTKRIĆA: Na prvi dan škole pronašli su tromblonsku minu, srećom bez punjenja

Na odlagalištu građevinskog otpada djeca su na prvi dan škole pronašla minu za koju su policajci utvrdili da se radi o tromblonu za vježbu bez eksplozivnog punjenja

Nakon što su djeca prošloga četvrtka pronašla minu u dvorištu dječjeg vrtića na širem području Osijeka, s istog područja dolaze informacije o još jednom sličnom stravičnom otkriću. Naime, u ponedjeljak, na prvi dan škole, djeca su, igrajući se na odlagalištu građevinskog otpada u Koritni, oko 11 sati pronašla tromblonsku minu, doznaje SiB.

UŽAS U DJEČJEM VRTIĆU KOD OSJEKA: U dvorištu pronašli protupješačku minu

Službenik policijske jedinice protueksplozijske zaštite odmah je utvrdio da se radi o mini za vježbu bez eksplozivnog punjenja te ju uklonio. Iz Policijske uprave osječko-baranjske su, pak, podsjetili građane da još uvijek traje akcija “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza”.

“Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92” poručuju iz policije.

Povratak na Net.hr