Dječak, teško bolestan, s vjeronauka došao uplakan, krvav i pun masnica

Nezapamćeni događaj potresa, malo selo na istoku županjske Posavine. Mještani bruje kako je župnik na satu vjeronauka ispljuskao devetogodišnjeg učenika.

Riječ je o dječaku kojemu je prije godinu i pol dana dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, piše Glas Slavonije.

”Bio sam šokiran kada me nazvala supruga i rekla da je sin došao iz škole uplakan, krvavog lica, s masnicama i vidljivim tragovima prstiju na vratu i obrazima. Šok je bio još veći kada sam čuo da ga je istukao svećenik jer nije želio biti na satu vjeronauka i tražio je da ide kući. Supruzi sam rekao da zove policiju i odmah krenuo kući s posla”, ispričao je otac devetogodišnjeg dječaka.

Sina je pregledao liječnik koji je utvrdio ozljede, a kontaktirali su i onkologa u zagrebačkoj bolnici gdje se dječak liječi. Liječnik im je rekao da će to utjecati na psihu djeteta koje je prošlo nekoliko ciklusa kemoterapija i intenzivnog zračenja mozga i kralježnice maksimalnom jačinom.

Jako zabrinuti za teško bolesnog sina jer je udario glavom u radijator

”Jako smo zabrinuti za sina. Posebice kada nam je rekao da je, dok ga je svećenik tukao, udario i glavom u radijator. Zbog teške bolesti dječak se teško može koncentrirati i biti dugo usredotočen, te je zato nakon trećeg školskog sata tražio da ide kući jer mu je postalo naporno.

Učitelji to znaju i do sada nije bilo problema. Škola je podnijela i zahtjev da mu se odobri angažiranje asistenta u nastavi koji će mu pomagati. Župnik mu je rekao da mora ostati na molitvi, ali ni nakon toga ga nije htio pustiti i došlo je do verbalnog okršaja, a potom i fizičkog kontakta”, priča otac. Dodaje da je dječak pod velikim stresom i nikako se ne može smiriti.

Nitko nema pravo pljuskati drugoga

”Policija je razgovarala s nama i s ostalih pet učenika koji su svjedočili događaju, a doći će i policija. Idemo do kraja jer nitko nema pravo nikoga pljuskati, a posebno dijete koje boluje od zloćudnog tumora na mozgu”, ustvrdio je ogorčen otac.

Prozvani župnik odbacuje odgovornost.

Dječak imao napad histerije i agresije, tvrdi župnik

”Odgovorno tvrdim da dječakanikada nisam pljusnuo, a kamoli ga ozlijedio. Čim sam u petak ušao u učionicu, on mi je rekao da ne želi biti na vjeronauku i da ide kući. Tražio sam da se prvo pomolimo, a nakon toga sam ga zamolio da se još malo strpi jer ćemo razgovarati o molitvi i smatrao sam da bi to i njemu moglo biti jako zanimljivo. Tada je uslijedila eksplozija histerije i agresije kakvu još nikada nisam doživio, a 20 godina sam svećenik i 18 godina u školi”, ispričao je župnik.

http://www.glas-slavonije.hr/229322/4/Svecenik-na-satu-vjeronauka-pljusnuo-djecaka-koji-boluje-od-zlocudnog-tumora

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr