Na Hvaru ga ugrizao poskok, u izuzetno teškom stanju prebačen u Split

Dječaka kojeg je na Hvaru ugrizla zmija vojni helikopter je prevezao u splitsku bolnicu, no stanje mu je vrlo ozbiljno.

Devetogodišnji dječak iz Splita, koji je zbog ugriza zmije bio životno ugrožen, u srijedu poslijepodne smješten je na Jedinicu intenzivnog liječenja za djecu (JILD) Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

U splitskoj bolnici su potvrdili kako je dječakovo stanje izuzetno teško.

Ugriz zmije zbio se pod još uvijek neutrđenim okolnostima u uvali Maslinica u Vrboskoj na otoku Hvaru. Dječak je ugrizen za stopalo, a liječnici s Klinike za infektivne bolesti KBC-a Split sumnjaju da ga je ugrizao poskok.

Čekao ga helikopter

Dijete je odmah po nesreći brzo zbrinuto, pa je i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je u međuvremenu poletio prema Starigradu zbog moždanog udara starije žene pričekao vozilo kako bi dijete što prije bilo dovedeno u bolnicu.

Njega su roditelji do Vrboske u kojoj su ga čekala kola prevezli gliserom. Dječak nije bio kontaktibilan prilikom ukrcaja na let za Split, pa su liječnici uspjeli u helikopteru stabilizirati njegovo stanje.

Odmah po prijemu u Splitu, dijete je odvedeno na JILD i priključeno na respirator. Dijete se tada nalazilo u stanju koje je bilo opasno za život, ali stabilno.

Vozili cijeli dan

Osim djeteta koje je ugrizla zmija i starice s moždanim udarom, u srijedu od 3 do 17 sati u KBC Split su helikopterom HRZ-a prevezene još četiri osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Jedna od njih je austrijski državljanin, kojem je elisa glisera teško ozlijedila ruku, pa se u prvi mah sumnjalo i da se radi o amputaciji, te tri djevojke; dvije Talijanke i jedna Francuskinja koje su imale prometnu nesreću.

Povratak na Net.hr