Dječak (15) je mjesecima pušio 'osvježivač' iako je imao astmu

Točan uzrok smrti dječaka (15) koji je preminuo nakon što je pušio ‘osvježivač zraka’ znat će se za tri do pet tjedana. Njegova obitelj nije imala pojma što radi.

Nitko nas nije upozorio na problem. Nismo imali pojma da on nešto koristi, kazala nam je baka dječaka (15), koji je preminuo u srijedu u Zagrebu nakon što je pušio ‘osvježivač zraka’.

Ispred njegove obiteljske kuće prijatelji su u petak zapalili svijeću i ostavili bijele ruže. Nakon rastave roditelja živio je s majkom, sestrom i bakom, a njegovi znanci kažu da je bio teški astmatičar i da biljnu mješavinu, koja sadrži sintetski THC i imitira djelovanje kanabisa uopće nije smio koristiti.

Galaxy, a poslije i Vertex, biljnu mješavinu, koju je miješao s duhanom i pušio, kupovao je u smart shopovima. Sintetsku drogu, koja se legalno može kupiti, tvrde nam prijatelji, koristio je nekoliko mjeseci.

‘Tog dana imao je rupu u nastavi. Sat tjelesnog koji su trebali imati otkazan je. Bio je s dvije prijateljice. Prvo su otišli pojesti nešto, a potom do smart shopa u Petrinjskoj ulici, gdje je to kupio. Trebali su se poslije vratiti u školu’ kazao nam je jedan prijatelj iz škole. Dodao je da je samo dva sata prije bio s njim na kavi te da mu nije otkrio što planira, prenose 24 sata.

Iako policija još utvrđuje koji je točno ‘osvježivač zraka’ kupio, nakon izlaska iz smart shopa otišao je u dvorište, te iznad bivšeg kina Central smotao mješavinu i zapalio. Odmah mu je pozlilo, a dvije djevojke koje su bile s njim otrčale su po pomoć.
Kad su se 20-ak minuta poslije vratile s prijateljima, već je bilo prekasno. Dječak je ležao na podu potpuno plav.

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/djecak-15-je-mjesecima-pusio-osvjezivac-iako-je-imao-astmu-407127

Povratak na Net.hr