Divljački prebili volontera jer ne govori dobro hrvatski

Mladić kojeg su u noći s utorka na srijedu u Splitu na plaži Firule divljački prebili nepoznati mladići 25-godišnji je Irac iz okolice Dublina, koji je u Split došao prije nekoliko mjeseci kako bi volontirao u udruzi Help, koja pomaže ovisnicima.

Teoin O’Keefe je u napadu zadobio prijelom jagodične kosti, veliku modricu na oku i dva slomljena prsta. Te večeri je izišao s volonterima iz Helpa i s bratom koji mu je došao u posjet, a kad su došli na šetalište na Firule, nepoznati mladić ih je nešto upitao na hrvatskom. Teoin mu je pokušao objasniti da ne govori hrvatski toliko dobro, odnosno da, ako može, govori malo sporije da bi ga razumio.

Tada ga je mladić udario šakom, a napadaču su se odmah pridružili i drugi iz društva, pa su se braća iz Irske našla na podu pod brojnim udarcima. Sve je trajalo minutu-dvije, no dovoljno da Teoin O’Keefe zadobije ozljede zbog kojih je završio u bolnici piše Slobodna Dalmacija.

“Ma, našao sam se samo na krivome mjestu u krivo vrijeme. To se može dogoditi zaista u bilo kojem gradu na svijetu. Split je zaista prekrasan, lijepo mi je ovdje, ljudi su dobri, ma sve je u redu”, kazao je Teoin, koji u bolnici mora ostati dok mu ne zacijeli kost na licu.

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske od prvog dana lipnja do 17. kolovoza čak su 294 strana državljanina oštećena. Bili su žrtve imovinskih kaznenih djela, većinom je tu bila riječ o krađama s plaža, provalama u turističke objekte, drskim krađama ili provalama u vozila. No, na štetu stranih državljana bilježe se i tri kaznena djela silovanja, kao i jedno kazneno djelo bludnih radnji, ali je dvaput došlo i do nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Povratak na Net.hr