I DALJE U PRITVORU

DIGLI OPTUŽNICU PROTIV VRLIČKOG BANKARA: Iz OTP banke uzeo gotovo devet milijuna kuna keša i pobjegao u BiH

Dio novca je pronađen, a Srđan Djaković (60) se policiji predao 19. studenoga 2019. Uz njega policija je zbog pomaganja u izvršenju kaznenog djela prijavila i 46-godišnjaka koji ga je automobilom prebacio u susjednu državu

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv vrličkog bankara Srđana Djakovića (60) koji se sredinom studenoga predao policiji nakon što se nekoliko dana ranije otkrilo da je pronevjerio milijune i pobjegao u BiH.

Tužiteljstvo je podiglo optužnicu temeljem policijske prijave u kojoj stoji da je OTP banku oštetio za osam milijuna i 892 tisuće kuna.

Policija je ranije izvijestila da je Djaković 7. studenoga 2019. naručio gotovinu koja je u Vrliku stigla dan kasnije. Potom je preuzeo novac od kojeg je veći dio zadržao za sebe, kao i novac koji je bio u trezoru. Istog je dana pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

U međuvremenu je dio novca pronađen, a Djaković se policiji predao 19. studenoga. Uz njega policija je zbog pomaganja u izvršenju kaznenog djela prijavila i 46-godišnjaka koji ga je automobilom prebacio u susjednu državu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja Djaković je odveden pritvorskom nadzorniku nakon čega mu je sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i zbog utjecaja na svjedoke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr