KRVAVI OBRAČUN

DETALJI UBOJSTVA U ROGOTINU: Mladić osumnjičen da je sjekirom raskomadao prijatelju glavu, dobro je poznat policiji

‘Imao je sigurno stotinjak što kaznenih što prekršajnih prijava’, kažu mještani o prvoosumnjičenom

U ulici A. G. Matoša u Rogotinu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dogodila se strašna tragedija.

U četvrtak navečer je u obiteljskoj kući ubijen 29-godišnjak, dok su dva muškarca koja se dovode u vezu s događajem uhićena te se nalaze u Policijskoj postaji Ploče na kriminalističkom istraživanju, službeno su priopćili iz PU dubrovačko-neretvanske. Prema pisanju 24sata, rasjekli su mu glavu sjekirom, a jedan od napadača je uhićen odmah na licu mjesta, dok su drugog tražili tijekom noći te ga priveli danas ujutro.

TRAGEDIJA U ROGOTINU: Pronađeno tijelo mlađeg muškarca, policija potvrdila – ovo je ubojstvo, uhitili smo dvojicu

Lovre Š. (40), najbolji prijatelj ubijenog I.T. (29) iz Igrana, te ujedno vlasnik kuće u kojoj se dogodio zločin je i prvoosumnjičeni je za ubojstvo, neslužbeno saznaje 24sata. Navodno je Lovre u prvi mah priznao zločin kada su policajci stigli pred kuću, no kasnije je u postaji povukao priznanje.

Mještani o ubojici: ‘Uhite ga i prijave, ali uvijek nekako izađe na slobodu’

Iako se još ne zna zbog čega je došlo do sukoba, prvi susjedi nemaju lijepe riječi za prvoosumnjičenoga.

“Imao je sigurno stotinjak što kaznenih što prekršajnih prijava. Lugara je jednom napao u šumi, izbio mu je oko, čovjek je ostao invalid. Stalno je radio ekscese po mjestu, tražio svađu i provocirao, pogotovo kod ljudi koji nisu skloni sukobima. I taj BMW je sad još dobro parkiran kako bi ga inače ostavljao, nasred puta da ne može nitko proći, da se ne mogu kante s otpadom odnijeti…

Prije nekoliko godina je u Splitu, na Pujankama zatočio djevojku u stanu, prijetio je aktiviranjem plinske boce. Zbog toga je cijela zgrada evakuirana, a nakon par sati se predao interventnim policajcima. I mi o tome pričamo sutradan ovdje u mjestu, kako ga sad sigurno neće biti neko vrijeme, kad eto ti Lovre rivom! Da se razumijemo, policija radi svoj posao, uhite ga i prijave, ali uvijek nekako izađe na slobodu u roku od najviše par dana. Za to krivimo naše sudstvo, jer se i ovaj zločin mogao spriječiti!”, ispričali su ogorčeni mještani s kojima su novinari 24sata razgovarali.

Nakon završetka obrade u policiji osumnjičeni će biti privedeni pred Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr