NALETJELA NA OBITELJ

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO DJEČAK: ‘Čula sam krik majke, dječak joj je ležao na rukama. Bilo je puno krvi’

Na svoju sumještanku, majku s dvoje mališana, u subotu je navečer oko 18 sati u Samoboru Smartom naletjela 73-godišnja Štefanija L. iz samoborskog naselja Vrhovčak.

Štefanija L. uopće nije kočila, a vozila je brzinom od oko 40 kilometara na sat i zaustavila se tek više od deset kilometara nakon prijelaza, piše Jutarnji list.

TRAGIČNA NESREĆA U SAMOBORU: Vlasnica kafića automobilom naletjela na obitelj koja je prelazila cestu, jedno dijete preminulo u bolnici

“Čula sam jauk i krik majke: ‘Matej, Matej, Matej!’ i istrčala iz lokala. Pretrnula sam jer se i moj unuk zove Matej. Tu za jednim stolom sjedilo je jedno društvo i među njima je bilo četiri-pet liječnika pedijatara koji su bili u Taboru na duhovnoj obnovi. Istrčali su i jedna liječnica je rekla: ‘Nije dobro, nije dobro!’ Dječak je ležao majci na rukama. Strašno, bilo je puno krvi. Mislim da je imao tri godine, a drugom dječaku nije bilo ništa, ali se sav tresao, bio je u šoku kao i majka”, pričala je sinoć u šoku Đurđica Jandrić, koja radi u samoborskoj kavani Livadi nedaleko od mjesta nesreće. Dodala je kako je Hitna stigla za pet minuta.

‘Đurđa, ja sam to napravila…’

Đurđica, kao i drugi prisutni, bila je u šoku. Kaže da poznaje vozačicu koja je naletjela na majku s djecom. “Đurđa, ja sam to napravila, ništa nisam vidjela”, rekla je čim je ušla u pratnji policajke u lokal. Pozlilo joj je, povraćala je, a u pratnji policajke otišla je u toalet u Livadiću kako bi se oprala. Htjeli su joj skuhati čaj, ali policija to nije dopustila. Vozačicu su u 21.22 posjeli u policijsku službenu Škodu i odvezli je u Policijsku postaju Samobor. U međuvremenu je na mjesto nesreće došao i suprug vozačice u pratnji još jednog člana obitelji i raspitivali su se o daljnjem tijeku postupka, piše Jutarnji.

Dječak je preminuo u Dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici.

Nije bila alkoholizirana

Vozačica nije bila pod utjecajem alkohola. Dolazila je iz Livadićeva ulice i nesreća se dogodila na ulazu na Trg kralja Tomislava iz smjera te ulice prema Perkovčevoj ulici. Kako su izmjerili policajci tijekom očevida, Smart je nakon naleta na majku s djecom prošao još 10-ak metara jer od pješačkog prijelaza do mjesta gdje se zaustavio ima 10 stupića postavljenih na razmaku od nešto više od metar.

Policijski očevid trajao je do približno 22 sata, kada je srebrni Smart vozilom vučne službe odvezen s mjesta nesreće.

Policija službeno nije priopćila dob dječaka jer je još bio u tijeku očevid, ali, prema pričama očevidaca, preminuli dječak imao je tri godine, a stariji je školske dobi. Majka nije ozlijeđena. Ona je dolazila sa šetnice iz smjera hotela Lavica i prelazila je kolnik prema kavani Livadić, a vozačica koja inače živi na Vrhovčaku, praktički iznad gradskog trga, dolazila je Livadićevom ulicom.

Povratak na Net.hr