DETALJI SA SUĐENJA

KAKO JE OPLJAČKAN UGLEDNI PROFESOR: ‘Tri dana sam se drogirao, a onda su mi došla dva Albanca…’

Na Županijskom sudu u Splitu počelo je suđenje za razbojstvo i pokušaj iznude uglednog splitskog znanstvenika prof.dr.sc. Ranka Goića u prosincu prošle godine.

“Majke mi mile, kunem se da to nisan napravija, tu san večer bija u Omišu kod prijatelja do ponoći i onda san iša doma”, kazao je Toni Kadrić (27) kojem se sudi za razbojstvo i pokušaj iznude. Kadrić je kazao kako je taj dan “bio na speedu” te se šetao po Žnjanu nakon što se “tri dana zaredom drogirao”, javlja Slobodna Dalmacija.

Objasnio je kako je tijekom šetnje sreo dva Albanca s kojima je počeo pričati. Oni su ga pitali hoće li jednom čovjeku kazati da su ga poslali njegovi prijatelji te da će mu oni dati 500 eura ako uzme neki šešir.

SAČEKUŠA ZA FAKULTETSKOG PROFESORA U SPLITU: Naoružani razbojnici mu oteli novac i tražili da ostatak podigne iz banke

Tvrdi da su ga Albanci trebali sustići, no uhitila ga je policija.

Umjesto novca stavio novinski papir

Optužnica Kadrića tereti da je jedan od razbojnika koji su 11. prosinca uzeli od profesora Goića 30 tisuća kuna. Pištoljima su mu zaprijetili da im da sav novac. Rekao im je da u banci ima 100 tisuća eura, te “da i njemu treba nešto ostati”. Oni su pristali da im donese 80 tisuća eura u šeširu brazilske nogometne reprezentacije.

“Cijelo su mi vrijeme prijetili smrću i držali uperene pištolje u mene”, posvjedočio je prof. Goić.

Prema savjetima policije Goić je u šešir stavio novinski papir. Kada je prema dogovoru izašao iz automobila do njega je brzim hodom došao mladić koji je rekao da su ga poslali Goićevi prijatelji da uzme šešir. Nakon predaje lagano je potrčao, no ubrzo su ga ulovili policajci. Suđenje se nastavlja.

Povratak na Net.hr