PLJAČKA S 5 OZLIJEĐENIH

NOVI DETALJI NOĆNE DRAME U SPLITU: Napadač koji je nožem izranjavao policajce nezaposleni je mesar s podebljim dosjeom

Neslužbeno se doznaje da je provalnik Marko D., kojega su policajci ranili u nogu kako bi ga spriječili da ih nastavi napadati nožem, nezaposleni mesar otprije poznat policiji te s podebljim dosjeom i nekoliko pravomoćnih presuda

U ulici Nikole Tesle u Splitu u noći s ponedjeljka na utorak odvijala se prava drama nakon što je policija na dojavu da dvojica muškaraca provaljuju u kiosk. Jedan od dvojice provlanika, 30-godišnji Marko D. napao je policajce nožem, pa su ga ovi ustrijelili u nogu. Četvorica policajaca su ozlijeđena dok su ganjali lopove. Jedan teže ozlijeđeni policajac pao je i slomio ruku.

NOĆNA DRAMA U SPLITU: Provalnik potegnuo nož na policajce, oni otvorili paljbu na njega; ozlijeđeno ukupno pet osoba

Na mjestu napada pronađeno šest čahura

Prema riječima glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, jedan od lopova oglušio se na zapovijed da baci nož i prestane s napadom. Budući da nije poslušao, policijski službenik najprije je ispalio hitac upozorenja u zrak. No, ni to ga nije smirilo već je nastavio nožem zamahivati prema policajcima, pa ga je policijski službenik spriječio pucajući mu u nogu. Obojica provalnika su uhićeni, a ranjenji je prevezen u bolnicu skupa s policajcima koje je ozlijedio nanijevši im rezne rane.

Jutarnji list piše, neslužbeno doznajući, da je čitava situacija bila puno dinamičnija. Građani su policiji dojavili da nepoznati muškarci odvaljuju stražnji dio kioska ne bi li ukrali cigarete. Policija je ubrzo došla na lice mjesta, a u blizini su slučajno bili i pripadnici interventne policije, koji su odmah upućeni na intervenciju. Davši se u potjeru za provalnicima, policajci su ubrzo sustigli 29-godišnjeg Juricu M., koji se nije opirao uhićenju. Loveći ga, jedan policajac je pao i slomio ruku. Tada se nastavila potjera za Markom D. koji je, kada su ga sustigli, policajce napao nožem: jednoga je porezao nožem po ruci, a druge izudarao rukama i nogama. Potom je uslijedilo već spomenuto policajčevo ispaljivanje hica upozorenja u zrak, a zatim i u provalnikovu nogu.

Na mjestu događaja, piše Jutarnji ist, pronađeno je šest čahura iz policijskog pištolja.

Kiosk u Teslinoj ulici u Splitu koji su provalnici pokušali opljačkati

“Policija je preplavila ulicu, odjednom se zapucalo…”

“Iz sna su nas trgnuli povici s ulice: ‘Stani. Ruke gore! ‘Ajmo, lezi dolje!’ Policija je preplavila ulicu. Nastao je košmar, hrpa ljudi u pokretu, a odjednom se i zapucalo. Nismo odmah znali što se događa ni tko je ranjen. Tek nakon što je otišla Hitna pomoć, a drugi se policajci razbježali po ulici, neki od nas stanara spustili su se na ulicu kako bi vidjeli što se događa. I tada smo doznali za neuspjeli pokušaj provale tijekom koje je potekla krv”, kazala je za Jutarnji list jedna stanarka zgrade ispred koje se dogodio obračun policajaca s provalnikom.

Stanari kažu da ne znaju dvojicu provalnika, ali su načuli da su obojica iz jednog od sedam Kaštela. Neslužbeno se dozanje da je ranjeni Marko D., inače nezaposleni mesar, otprije poznat policiji te da ima više pravomoćnih presuda, među kojima i zbog napada na službenu osobu, zbog čega je bio osuđen na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. Bio je osuđen i zbog krivotvorenja isprava, obijesne vožnje i prisile nad službenom osobom, pa je zbog navedenoga također osuđen na 17 mjeseci zatvora te još 18 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od pet godina. U lipnju prošle godine u Splitu je neregistriranim motociklom bježao policajcu. Kada ga je ovaj uspio zaustaviti, Marko D. je motociklom krenuo na njega i udario ga u nogu. Zbog napada na službenu osobu splitsko tužiteljstvo za njega traži dvije godine zatvora te da mu se opozove 18 mjeseci uvjetnog zatvora pa da ga se u konačnici osudi na ukupno tri godine.

Povratak na Net.hr