OZLIJEĐENA ŽENA

DETALJI EKSPLOZIJE KOJA JE RAZNIJELA CIJELU KUĆU U ZAGREBU: ‘Ja sam mislila da je potres, ali vidim kuća se ne ljulja…’

Eksplozija plinske boce najvjerojatniji je uzrok detonacije u kući u Kozari Boku, čija je 84-godišnja vlasnica zadobila tek lakše ozljede

Stanovnike Kozari Boka u Zagrebu u subotu oko podneva preplašila je snažna eksplozija u kući njihove 84-godišnje susjede. Prema prvim informacijama krivac za to je plinska boca. Vlasnica je s lakšim ozljedama prebačena u bolnicu, no kuća nakon detonacije izgleda kao kartonska kutija.

“Kuhala sam ručak i odjednom se čulo nešto kao bomba. Ja sam mislila da je potres. Izletjela sam, ali vidim kuća se ne ljulja. Pogledala sam preko i onda sam vidjela što je”, rekla je jedna susjeda za RTL.

EKSPLOZIJA U ZAGREBU: Kuća je značajno oštećena, ozlijeđena je žena (84); Na mjesto eksplozije izašlo 15 vatrogasaca s četiri vozila

U intervenciji je sudjelovalo 15 vatrogasaca s četiri vozila. Osamdesetčetverogodišnjakinja je doživjela blage opekotine te je već puštena na kućnu njegu. “Ima neke površne opekotine prvog i drugog stupnja na rukama, nešto malo sitno na licu i nešto kože što je izgorjelo, ali sve u svemu u dobrom općem stanju pa ju nismo zadržali nego smo je poslali na kućno liječenje. Doći će sutra na kontrolni pregled pa ćemo onda u slučaju nekog pogoršanja dalje intervenirati što treba”, rekao je liječnik Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice, Tomislav Vlahović.

No, kućnu njegu neće moći obavljati u svojoj kući. Naime, ona bi se svakog trenutka mogla sama od sebe urušiti. “Ma kući nema spasa, to je za rušenje. Nadam se da će ljudi biti humani, da će netko moći pomoći toj starici da ne ide u dom. Trebala bi se napraviti neka gesta da se nju zbrine”, kaže susjed Hasan.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr